glavna tema Allegri

Mandžukić otvorio dušu talijanskim novinarima; je li ikada ovako govorio o svom treneru?

08.02.2018 u 12:03

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i igrač torinskog Juventusa Mario Mandžukić jedan je od najkorištenijih igrača u Allegrijevom sastavu

Mario Mandžukić uživa u Torinu, a ove sezone neizostavni je igrač prve momčadi. Ponajprije jer mu je trener Allegri našao mjesto na terenu.

Uz Gonzala Higuaina ima najviše nastupa (op.a. Argentinac 22, Hrvat 21), a s obzirom na Mandžukićevu polivalentnost ali i trkačke kapacitete te požrtvovnost, borbenost i žar koju donosi u igru, jasno je da ni treneru Massimilianu Allegriju ne pada na pamet sastavljati momčad bez njega.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Mandžukić je najsvestraniji igrač ofenzivnog dijela Juventusove momčadi, a lijeva strana mu je 'kao kuća', navodi La Gazzetta dello Sport. Hrvatski reprezentativac pomaže i Buffonu, ali je i izuzetno opasan i u završnih 20 metara.

'Volim ovu ulogu', potvrdio je Mandžukić u razgovoru za Sky Sport.

'Na taj način i dalje mogu biti blizu protivničkog cilja. Moj glavni zadatak je obratiti pažnju na obrambenu fazu, ali istodobno dati svoj doprinos u napadu. Iako ne volim govoriti za medije, još ću jednom ponoviti: Allegri je jedan od najboljih u Europi, on to pokazuje svojim radom, a rezultati mu idu u korist. Sretan sam što mogu raditi s njim jer je on netko tko nas želi saslušati. Također, ove sezone želimo osvojiti sve, čak i ako znamo da će biti teško doći do kraja u sva tri natjecanja. Ali igramo za to', poručio je Mandžukić a prenosi Gazzetta.

Nakon ovih riječi mnogi se pitaju je li Mandžukić, koji je poznat kao sugovornik vrlo škrt na riječima, ikada ovako govorio o svom treneru? Vrlo rijetko se tijekom njegove karijere dogodilo da uopće govori o treneru, a kamoli da ga ovako hvali. Očito uživa u nogometu kao nikada...