slučaj nije riješen

Uefa se napokon izjasnila po pitanju Srne: Prekrižen crvenom oznakom!

07.02.2018 u 22:44

Bionic
Reading

Iako je krovna europska organizacija dugo šutjela po pitanju doping afere Darija Srne, on je na službenoj stranici sada prekrižen, što znači da ne smije igrati u proljetnom dijelu Lige prvaka, no slučaj i dalje nije riješen...

Ono što znamo je da Srna nije pao na doping testu u nekom od natjecanja po okriljem Uefe i da istraga ove afere neobično dugo traje, još od rujna prošle godine.

  • +28
Darijo Srna Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

U krvi bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije pronađena je zabranjena supstanca, vjeruje se 22. ožujka prošle godine, što je bio rezultat rada Ukrajinske antidopinške agencije. Nepoznato je koja.

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije od prvog je trenutka surađivao s istražiteljima te se odlučio povući iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi, a Uefa se dugo nije izjašnjavala po ovom pitanju, no na službenoj stranici Lige prvaka napokon se pojavio signal da se nešto ipak događa.

Naime, Darijo Srna je crvenom oznakom prekrižen u momčadi Šahtara, što znači da je suspendiran do daljnjeg iz svih europskih natjecanja.

Slučaj bi trebao biti zaključen do 22. ožujka ove godine, a 35-godišnjak bi se mogao izvući s blagom kaznom, ali i dobiti četiri godine suspenzije što bi mu zaključilo karijeru.

Situaciju oko Srne budno prati i izbornik Zlatko Dalić koji ga želi u svom stručnom stožeru, no u slučaju višegodišnje suspenzije mogao bi ostati bez njega, jer neće imati pravo niti obnašati trenerske dužnosti u tom razdoblju...