Zapelo s Rangnickom

Totalni kaos u AC Milanu; trener zbog kojeg je Zvone Boban dobio otkaz ipak ne dolazi tako da sada nikome ništa nije jasno

31.03.2020 u 12:44

Bionic
Reading

Usprkos činjenici da se u Italiji zbog pandemije koronavirusa još neko vrijeme nogomet neće moći igrati povremeno se pojavi neka nova informacija o potencijalnim transferima, ali i promjenama trenera

Tako je procurila informacija kako u posrnulom AC Milanu ipak na klupu neće doći njemački stručnjak Ralf Rangnick, koji je u karijeri vodio klubove kao što su Hoffenheim, Leipzig, Schalke 04, Hannover, Stuttgart i druge, iako su čelnici kluba s njim sve detalje dogovorili. Gdje je zapelo?

Kako se doznaje sadašnji trener Stefano Pioli ipak ostaje na klupi i dobio je podršku Uprave kluba, a da stvar bude bizarnija upravo je zbog Piolija otkaz nedavno dobio Zvonimir Boban koji se žestoko obrušio na ljude koji vode klub jer su mu radili iza leđa i pregovarali s njemačkim stručnjakom.

Zvuči bizarno, ali ispada kako su Boban i Maldini branili Piolija i ostali bez posla, a sada se ispada kako nema ništa od Rangnick kojeg su čelnici AC Milana vidjeli u ulozi engleskog tipa trenera, dakle menadžera tj. kako bi se uvijek njega pitalo za odlazne i dolazne transfere u klub. Dakle, tražio je veće ovlasti od ostalih trenera u talijanskog Serie A i dobio ih je. Baš na sve su pristali u AC Milanu glavni čovjek Ivan Gazidis i suradnici te su navodno s Rangnickom dogovorili višegodišnju suradnju, ali sada je sve propalo.

Jedan od razloga jest i posebna klauzula u ugovoru koju ima u Leipzigu gdje je nakon trenerskog posla preuzeo ulogu sportskog direktora. Naime, u listopadu 2019. potpisao je dvogodišnji ugovor uz posebnu klauzulu o otpuštanju prema kojoj će ga klub imati pravo otpustiti bez naknade ako ne ostvare zacrtane ciljeve. No, s druge strane neće moći bez odštete otići iz Leipziga ako ostvare plasman među prve tri momčadi Bundeslige. O kojem je iznosu riječ nije poznato.. Uz sve to veliki razlog što propada taj dogovor je naravno pandemija koronavirusa te sve veći minusi klubova, a uz sve to prijedlog strategije kada su u pitanju pojačanja i prijelazni rok, koji je poslao Rangnick, jednsotavno u ovom trenutku nisu ostvarivi.

Kriza je opasno počela nagrizati talijanske klubove…