nepravedno otpušten

Nakon otkaza u Milanu oglasio se i šokirani Zvonimir Boban koji je najavio i tužbu: 'Nisam znao da smo u Sjevernoj Koreji!'

08.03.2020 u 15:41

Bionic
Reading

Zvonimir Boban oglasio se nakon što je dobio otkaz u Milanu i najavio tužbu protiv kluba

Zvonimir Boban dobio je otkaz u Milanu. Klub je nedavno i službeno potvrdio da legendarni kapetan 'Vatrenih' više nije zadužen za sportsku politiku kluba. Talijanska La Gazzetta dello Sport pisala je kako je Boban otkaz dobio u pismu u kojem je stajalo da je otkaz posljedica njegovih izjava u intervjuu za isti list nešto ranije.

Boban se u spomenutom intervjuu osvrnuo na direktora Milana Ivana Gazidisa kojeg je prozvao da mu radi iza leđa zbog toga što je ovaj htio dovesti Ralfa Rangnicka na mjesto trenera, ali onog engleskog tipa koji bi u svojoj funkciji objedinio i funkciju sportskog direktora. Gazidis bi se tako jednim potezom riješio i trenera Stefana Piolija i Zvonimira Bobana i Paola Maldinija s kojima nije bio u dobrim odnosima.

Nakon Bobanovog istupa u javnosti, vlasnici kluba odlučili su mu uručiti otkaz pa se Gazidis tako riješio barem jednog od svojih protivnika unutar kluba. Nakon smjene oglasili su se i iz kluba sa šturim priopćenjem, a onda se javio i Zvonimir Boban.

'Moj intervju je bio pravno besprijekoran. Do njega je došlo nakon što su mnoga pitanja ignorirana. Nisam znao da smo u Sjevernoj Koreji', komentirao je svoju smjenu legendarni hrvatski reprezentativac pa pojasnio što ga je zasmetalo kod Gazidisa:

'Gazidis je dogovorio sve s Rangnickom još u prosincu. Ralfu želim svu sreću svijeta, ali čelnici Milana su mi barem mogli reći što su učinili. Zaslužio sam biti informiran o klupskim planovima. Ako je dogovoreno da Rangnick preuzme uloge trenera i sportskog direktora od iduće sezone, to znači da su i Stefanu Pioliju odbrojani dani', kaže Boban.

Milan je u siječnju doveo Zlatana Ibrahimovića, ali taj prijelazni rok nije previše dobro iskorišten.

'Gazidis je blokirao neka siječanjska pojačanja uz objašnjenje kako ne mogu dovoditi igrače bez suglasnosti novog trenera', pojasnio je Boban koji sprema tužbu protiv Milana i zahtjeva isplati punog iznosa trogodišnjeg ugovora iako je u klubu proveo tek devet mjeseci.

U međuvremenu se vraća u FIFA-u u kojoj je od 2016. godine bio zamjenik glavnog tajnika. S tog mjesta je otišao u Milan, a sada se vraća u krovnu nogometnu organizaciju dok čeka rasplet suda s Milanom.