costacurta uz svog brata

Žestoko u obranu Zvonimira Bobana: Gazidis nije glup, ali ne smijemo zaboraviti što je napravio

30.03.2020 u 08:58

Bionic
Reading

Zvonimir Boban dobio je otkaz u Milanu nakon što je javno, putem medija, kritizirao poteze izvršnog direktora Ivana Gazidisa. I dok su neki Bobanovu smjenu, poput bivšeg direktora Adriana Gallianija, prihvatili kao 'očekivanom', bivši Bobanov suigrač Alessandro Costacurta zbog nje je žestoko izvrijeđao Gazidisa

Zvonimir Boban otvoreno se pobunio i usprotivio izvršnom direktoru Ivanu Gazidisu koji je, sad je to sasvim jasno, radio iza leđa njemu i Paolu Maldiniju.

Legenda Milana i hrvatske reprezentacije nije željela trpjeti takvo ponašanje prvog čovjeka kluba te je o svemu progovorio u medijima, a zbog toga je dobio otkaz.

Naime, Boban je kritizirao Gazidisa jer je ovaj bez njegovog znanja dogovarao suradnju s njemačkim trenerom Ralfom Rangnickom, kojem je obećao sve važne sportske funkcije u klubu uključujući i onu Bobanovu.

Nakon što je dobio otkaz, Zvonimir Boban nije imao mira te je u jednom razgovoru ponovio što ga najviše tišti u odnosu klupskih čelnika prema njemu i njegovom poslu.

'Moj intervju je bio pravno besprijekoran. Do njega je došlo nakon što su mnoga pitanja jednostavno ignorirana. Nisam znao da smo u Sjevernoj Koreji', komentirao je svoju smjenu legendarni hrvatski reprezentativac.

I da nije usamljen u svemu što iznosi, potvrđuju riječi, Alessandra Costacurte, bivšeg Bobanovog suigrača.

'Moramo se pobrinuti da Paolo (op.a. Maldini), koji je prije svega pravedan i ujedno kompetentan, stekne vještine koje još nije stekao tijekom ovog kratkog mandata. On je pravi i stručan. A Milan može krenuti u pravom smjeru, tu gdje je trenutno stao. Do prije nekoliko mjeseci svi smo mislili da u Milanu ima previše menadžera, previše ljudi koji bi mogli nešto reći. Pričamo o otkazu mom bratu, Zvoni Bobanu jer znamo kvalitetu i njegov temperament. Gazidis nije glup, ali nemojmo zaboraviti što je učinio. S Paolom, koji bi morao ostati tu gdje je, vjerujem da će se Milan vratiti kao pobjednik, možda ne uskoro, ali on će se sigurno vratiti.'