vrije podno vezuva

Totalni kaos na jugu Italije; pobuna nogometaša Napolija, Carlo Ancelotti na izlaznim vratima

06.11.2019 u 17:14

Bionic
Reading

Napoliju ove sezone baš i ne ide kako je planirano, momčad s juga Italije tek je na sedmom mjestu ljestvice Serie A, no u Ligi prvaka ima po dvije pobjede i remija te osmina finala ne bi trebala biti upitna. No, kontroverzni vlasnik Aurelio De Laurentiis nije zadovoljan te je odlučio kazniti svoje igrače. Na pobunu ipak nije računao...

Napoli je na svom San Paolu u utorak odigrao 'samo' 1:1 protiv Red Bull Salzburga u Ligi prvaka, a to je opasno razljutilo kontroverznog vlasnika i predsjednika kluba Aurelija De Laurentiisa koji je treneru Carlu Ancelottiju i igračima naredio odlazak u karantenu. Ali u karantenu od pet dana, sve do subotnje utakmice Serie A protiv Genoe.

No, igrači su se oglušili na De Laurentiisove naredbe, svi su nakon utakmice otišli svojim kućama, a na njihovu je stranu stao i trener Carlo Ancelotti. Treba napomenuti kako je Ancelotti i inače jedan od većih protivnika karanteni, ali ovaj bi mu potez mogao ozbiljno naštetiti.

Naime, svi su u momčadi odlučili ne govoriti za medije, pa tako ni Ancelotti nije bio na konferenciji za medije nakon utakmice iako je po propisima Uefe i Lige prvaka dužan pojaviti se. Zbog tog je poteza De Laurentiis dodatno 'poludio' te je najavio kako razmišlja i o tužbi protiv svojih igrača, a Ancelotti bi mogao dobiti i otkaz!

Napeto je bilo i na treningu danas ujutro, nakon svega su igrači ponovno, umjesto u karantenu, otišli svojim kućama.

'Klub objavljuje da će, u vezi s jučerašnjim ponašanjem igrača, štiti svoja prava na ekonomskom i disciplinskom planu, kao i sva ulaganja te prava na imidž - svim raspoloživim pravnim sredstvima. Poduzet ćemo sve potrebne korake kako bismo zaštitili interese kluba i na odgovarajući način kaznili one koji to zaslužuju.Ovim trenutkom na snagu stupa i apsolutna zabrana istupanja u medijima...', stoji među ostalim u priopćenju iz kluba.

  • +5
Serie A, Roma - Napoli Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI

Talijanski mediji doznaju kako je predsjednik De Laurentiis nakon jutrošnjeg treninga više od sat vremena telefonski razgovarao s trenerom Carlom Ancelottijem. Inače, kad su igrači napustili klupski trening-kamp, to isto je učinio i sam Ancelotti.

U međuvremenu odvjetnici specijalizirani za sportske sporove i zaštitu sportaša/klubova, upozoravaju igrače Napolija da bi zbog pobune mogli ostati bez određenog postotka svojih plaća, a sam trener Ancelotti i otkaz jer je stao na stranu pobunjenika!