počinje od prve minute

Hrvatski će napadač u velikom derbiju s Juventusom biti 'tajno oružje' posrnulog velikana

05.11.2019 u 15:00

Bionic
Reading

Ante Rebić (26) je u samoj završnici ljetnog prijelaznog roka iz frankfurtskog Eintrachta stigao u Milan. No, u redovima 'rossonera' za sada se nije naigrao jer momčad je upala u rezultatsku krizu, trenera Marca Giampaola zamijenio je Stefano Pioli, a Rebić je većinu utakmica gledao s klupe...

Milan ovog vikenda (nedjelja, 10. studenog, 20.45 sati) u 12. kolu Serie A ide na najteže moguće gostovanje, u Torino kod aktualnog prvaka Juventusa.

Jedan je to od najvećih derbija talijanskog nogometa, ali statistika u posljednjih desetak godina nikako ne ide na ruku 'rossonerima'. Milan u Torinu nije slavio još od ožujka 2011. godine, a u posljednjih 20 međusobnih utakmica u svim natjecanjima omjer je za 'rossonere' ponižavajući - Juventus ima 17 pobjeda, samo dva poraza i jedan jedini remi...

Milan i ove sezone trese teška rezultatska kriza, a sada su 'rossoneri' ostali i bez dva važna ofenzivca, ozljede su pokosile oba desna krila, nema Susa i Samu Castilleja te bi napokon priliku da od prve minute zaigra - i to u velikom derbiju s Juventusom - trebao dobiti hrvatski reprezentativac Ante Rebić!

Rebić je na San Siro stigao u samom finišu prijelaznog roka, nije prošao pripreme s momčadi i do sada je odigrao samo pet utakmica (svih je pet puta ulazio s klupe) uz mizernih 127 minuta na terenu. U tom je vremenu uspio sakupiti tek - dva žuta kartona!

Pravu priliku ne bi dobio ni proteklog vikenda da se u derbiju s Lazijem nije ozlijedio Španjolac Castilleja. Rebić je odigrao dobrih 60 minuta, vidjeli se da je željan igre, lopte, duela... Milan je izgubio 2:1, ali trener Stefano Pioli bio je zadovoljan Rebićevom igrom.

  • +4
Milan - Spal Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

'Dobro je odigrao protiv Lazija. On je naš vrlo važan igrač', kazao je Pioli o nastupu našeg reprezentativca. Jako je dobro trener 'rossonera' znao što mu je činiti. Jer ozljede Susa i Castilleja u prvi plan sada guraju Rebića koji će morati zaigrati na tom desnom krilu Milanova napada. Drugih rješenja jednostavno nema i u samo nekoliko dana prije velikog derbija kod Juventusa u Torinu Pioli mora u život vratiti jednu od malobrojnih napadačkih opcija koju trenutno ima.

Talijanski mediji uoči derbija najavljuju kako je Ante Rebić definitivno u prvih 11 igrača Milana koji će započeti derbi s Juventusom, uz to što su ozljede poharale momčad, Pioli traži i golgetera. 'Rossonere' muči kronična neefikasnost, u prvih 11 kola zabili su isto toliko golova, a primili 15. Po zabijenim golovima od Milana su lošije samo četiri momčadi, a biti u društvu SPAL-a, Brescije, Udinesea, Sampdorije, Verone... i nije baš neka sreća za čelnike posrnulog velikana čiju sportsku politiku najvećim djelom kreira Zvonimir Boban.

Nešto će se u zimskom prijelaznom roku morati promijeniti, još jednu propalu sezonu nitko mu neće oprostiti. Svi se sada nadaju da bi Ante Rebić mogao biti 'tajno oružje', taj 'spasitelj', igrač koji će svojom energijom pokrenuti momčad...

  • +5
Serie A, Roma - Milan Izvor: EPA / Autor: Riccardo Antimiani