NBA ply-off

Toronto i Denver pregazili svoje protivnike; Nikola Jokić zamalo se potukao pa ispisao povijest

08.05.2019 u 09:49

Bionic
Reading

Toronto Raptors i Denver Nuggets su na korak od finala Istočne odnosno Zapadne konferencije nakon što su sinoć svladali Philadelphia 76ers i Portland Trail Blazers i poveli sa 3-2 u seriji na četiri pobjede.

U Torontu su Raptorsi sa 125-89 pobijedili Philadelphia 76erse, a u Denveru su Nuggetsi sa 124-98 bili bolji od Portland Trail Blazers.

Raptorse su do pobjede predvodili Pascal Siakam sa 25 koševa, a Kawhi Leonard je dodao 21 i 13 skokova. Ponovno je na oba dijela terena briljirao Kawhi Leonard. Pogledajte ovo sjajno zakucavanje OVDJE.

Najbolji u redovima Sixersa bio je Jimmy Butler sa 22 koša, dok je Joel Embidd ubacio 13.

I Denver Nuggets su kod kuće za vodstvo od 3-2 u seriji svladali uvjerljivo sa 26 razlike Portland Trail Blazerse.

Nikola Jokić je bio najbolji strijelac domaće momčadi sa 24 poena i 19 skokova, dok je Paul Millsap ubacio 19 koševa.No, treba reći kako je Jokić izjednačio rekord Denvera po broju skokova u play-offu te je uz to upisao učinak kakav nije viđen još od LeBrona Jamesa koji je slične brojke ostvario u dvoboju Clevelanda i Bostona.

No, isto tako treba reći kako je Nikola Jokić u jednom trenutku, osam minuta prije kraja utakmice, izgubio živce te se nakon grubog prekrašaja Myersa Leonarda naguravao s njim te upustio u raspravu s nekoliko igračima Portlanda. Zamalo je došlo do tučnjave, ali su suci smirili situaciju. Video pogledajte OVDJE.

Posebno je Jokić nakon utakmice nahvalio veterana Paula Milsapa:

'Bio je sjajan. On je svojom snagom i brzinom puno značio u napadu, ali i u obrani. Zapravo, on od početka doigravanja igra fenomenalno. Možda je jednostavno uključio 'play-off opciju. Znate, on vam djeluje kao da nema emocija, alli kada nam ne ide, on priča sa svima nama. Meni puno znači taj njegov stav, od njega zaista ima što da se nauči, pogotovo kako se nositi u takvim teškim situacijama', rekao je Jokić.

Peta utakmica se igra u četvrtak u Portlandu i ako Denver pobijedi naći će se u konferencijskom finalu prvi put nakon deset godina.

Damian Lillard je bio najbolji kod Portlanda sa 22 koša od čega je u drugom poluvremenu ubacio samo četiri.

ISTOČNA KONFERENCIJA

polufinale

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 125-89

(Toronto vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA

polufinale

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 124-98

(Denver vodi 3-2 u seriji na četiri pobjede)