ta divna splitska noć

Torcida 'počastila' Dance neočekivanom dobrodošlicom

03.08.2017 u 11:39

Bionic
Reading

Nogometaše Brondbyja šokirala je temperatura u Splitu, Danci ipak nisu navikli na 'usijanje' preko 35 stupnjeva... I taman kad su se aklimatizirali, stigla je Torcida kako bi još malo 'podgrijala' atmosferu uoči današnje utakmice...

Nije lako s prohladnog sjevera Europe zakoračiti na naš predivni Jadran. Tako je u srijedu nogometaše i članove stožera danskog Brondbyja u Splitu dočekala poprilična temperaturna razlika, nisu sjevernjaci jednostavno naviknuti na ovakve temperature. I trebao im je gotovo cijeli dan da se aklimatiziraju i dovedu na radnu temperaturu.

Kad su Danci pomislili da će nakon lagane večernje šetnje centrom Splita i povratka u hotel usnuti 'snom pravednika', doživjeli su pravo pravcato iznenađenje. 

Naime, tridesetak pripadnika Torcide stiglo je pred hotel u kojemu je smještena danska momčad te je oko 23 sata počeo 'kulturno-zabavni program'. Na repertoaru su bile Hajdukove navijačke pjesme u a cappella izvedbi (poprilično glasnoj, ali izvrsno uvježbanoj), nastavilo se recitalom navijačkih slogana (također malo glasnije odrađenim), a sve je okrunjeno sjajnim vatrometom i prigodnom bakljadom.

Autor: youtube

Nažalost, program nije mogao potrajati jer je splitska policija odlučila kako takav izričaj baš i nema neko veće kulturno-umjetničko značenje pa su se izvođači (čitaj pripadnici Torcide) morali na brzinu razići. Šteta, dečki su si dali truda, ali vlasti ionako nikada nisu imale razumijevanja za ovakav vid 'umjetničkog izričaja'. Uostalom, morali su i Danci uhvatiti barem malo sna...