SASTANAK BEZ ZAKLJUČAKA

Torcida ne želi sudjelovati u izboru uprave

28.02.2011 u 13:47

Bionic
Reading

Sastanak Torcide, Grada Splita i predstavnika Hajduka nije urodio plodom. Navijači nisu prihvatili ono što im je ponuđeno jer ne žele biti alibi za eventualne neuspjehe

Tri i pol sata potrajao je sastanak u ponedjeljak splitske dogradonačelnice Anđelke Visković s predstavnicima Hajduka i Torcide, no sastanak nije rezultirao očekivanim zaključcima o izboru povjerenstva koje bi trebalo izabrati novu upravu Hajduka

'Dobili smo podršku Torcide za promjenu članova nadzornog odbora te izbor povjerenstva koje će odabrati novu upravu Hajduka. Ponudili smo Torcidi da u petočlano povjerenstvo u koje će, osim predstavnika grada Splita i nadzornog odbora Hajduka, biti birane i stručne osobe iz raznih područja, svog predstavnika da i Torcida, no oni su tu ponudu odbili', otkrila je Visković i dodala da će izbor novog nadzornog odbora Hajduka voditi računa o navijačkom kodeksu koji je ugrađen u statut kluba.

Dogradonačelnica je otkrila i daće Grad i navijači zajedno izraditi elaborat o budućnosti Hajduka koji bi trebao dati smjernice u vođenju kluba. Navijači su predložili da to bude model po kojem danas funkcioniraju Barcelona i Benfica, što su navijači u ponedjeljak i prezentirali na sastanku s dogradonačelnicom.

Nakon sastanka, Torcida je izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

'Na sastanku s predstavnicima grada Splita i HNK Hajduk š.d.d., KN Torcida je jasno obrazložio da ne želi sudjelovati u izboru članova komisije za odabir nove uprave Hajduka niti želi delegirati svoje predstavnike.
Izbor nove uprave nije naša zadaća, a ni naša odgovornost, stoga ne želimo biti alibi u završnom činu natječaja koji se nije provodio po načelima Kodeksa kao sastavnog dijela Statuta kluba. Ne želimo biti dio nečega što je u samom začetku postavljeno na krivim temeljima.

Uostalom, nitko sadašnje vlastodršce u Poljudu nije sprečavao da, umjesto podobnih i nesposobnih, postave stručne ljude na upravljačke pozicije. Dapače, upravo ih je na to KN Torcida upozoravao već duže vrijeme.

Osim činjenice da natječaj za novu upravu nije proveden prema Kodeksu, ostaje nejasna odluka NO Hajduka zbog čega, odnosno koga su produžili natječaj na dodatnih 30 dana.
Još jednom podsjećamo gradonačelnika i cjelokupnu javnost da KN Torcida nije zainteresiran za kadroviranje Hajdukom, niti nas zanimaju pozicije u klubu, već se godinama zalažemo upravo za suprotno: jasan i transparentan sustav temeljen na stručnosti , profesionalnosti i odgovornosti.
Medijske napise o tome da će 'ulica' voditi klub ili kako će Torcida upravljati klubom na bilo koji način smatramo krajnje zlonamjernima ili potpuno neupućenima u stavove KN Torcida.

Predstavnicima Grada smo preporučili da prilikom izbora nove uprave postupe u maniri dobrog i odgovornog gospodara, rukovodeći se (napokon!!!) načelima Kodeksa, barem u ovoj, posljednjoj fazi natječaja.

S druge strane, predali smo im projekt kojim se Hajduku omogućuje dugoročni razvoj i stabilnost po uzoru na Barcelonin model upravljanja klubom, a navedeni projekt ćemo uskoro predočiti i široj javnosti.

Od gradonačelnika, kao i od Gradskog vijeća, očekujemo što brži odgovor na našu inicijativu jer, nažalost, Hajduk više nema vremena za čekanje.'