ZELENI BISERI

Toni Katić: Prestrašili smo se polufinala SP-a

09.07.2011 u 18:49

Bionic
Reading

Hrvatske košarkaše do 19 godina porazili su vršnjaci iz Argentine (81:76) i neće igrati utakmice za medalje na Svjetskom prvenstvu u Latviji

Argentinci su sasvim zasluženo ušli među četiri najbolja. Prikazali su kolektivnu košarku, za razliku od gomile individualnih pokušaja igrača trenera Brajkovića. Ipak, dalje je mogla otići i Hrvatska.

Argentina je vodila od prvog do zadnjeg napada, ali Šarić, Katić, Barać i društvo anulirali su očajno prvo poluvrijeme i u tri navrata došli do akcija za izjednačenje. Ipak, nedostajalo je mirnoće, pravog plana i hladne glave.

Jedan od razloga poraza je i nesreća našeg 'playa', splitske nade Tonija Katića koji je prosjedio zadnjih, ključnih, sedam minuta dvoboja zbog ozljede mišića.

'Još uvijek me užasno boli, ne znam hoću li moći igrati za plasman. Ne shvaćam uopće kako sam se ozlijedio, moram na pretrage vidjeti koliko je ozbiljno,' kaže za Fibinu stranicu Katić koji je za 31 minutu upisao 16 koševa i po tri skoka i dodavanja.

'Nisam zadovoljan našim izdanjem na turniru, igramo kao na klackalici. Nemamo iskustva i tu smo izuzetno slabi. Imam dojam da smo se uplašili faze natjecanja u kojoj možemo doći pred svjetsku medalju', vrti glavom Katić.

Naš najkompletniji igrač Dario Šarić ima 17 godina, Mario Hezonja tek 16 i uz Katića, sjajnog Baraća, Ramljaka, Brzoju i neke druge za košarkašku budućnost nema brige.

Ipak, hrvatski sindrom se nastavio. Nakon šokantnog ispadanja kola su krenula nizbrdo i bez Katića Hrvatska je pometena od Australije (90:63) u utakmici za plasman od petog do osmog mjesta. Barać je zabio 20, Šarić 17, Ramljak 10, ali Australci su dominirali u skoku (za Hrvatsku sramotnih 20 skokova u napadu) i s lakoćom pobijedili. Za sedmo mjesto igrat ćemo protiv Poljaka.