SUPERSPORT HNL - 30. KOLO

Toni Fruk i Bruno Goda vratili Rijeku na 'plus 5' pred Dinamom

14.04.2024 u 20:55

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke pobijedili su u Puli Istru 1961 2:0 te su stigli do 68. boda u sezoni, odnosno opet su pobjegli Dinamu na 'plus 5'. S time da Modri moraju još odraditi zaostalu utakmicu s Varaždinom

Vodeća Rijeka ne posustaje, momčad Željka Sopića preskočila je neugodno gostovanje u Puli upisavši osmu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima, te 13. u 14 susreta ove godine.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Počelo je lijepom prilikom domaćina u petoj minuti. Nakon kornera Rijeke Ekong je jurnuo s centra, Selahi ga je dobro pratio i omeo kod udarca sa 10-ak metara iskosa. U 15. minuti vidjeli smo novu priliku Istre. Marešić je imao priliku iz slobodnog udarca nakon Frukova igranja rukom, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

Istra 1961 je zaprijetila i u 20. minuti, Devetak je ubacio, a Ekong na kraju za korak zakasnio.

Nakon lošeg ulaska u susret, Rijeka je pohvatala konce i nakon pola sata igre stigla do prednosti. Marko Pjaca je primio loptu na lijevoj strani, nanizao dvojicu igrača Istre, ušao u šesnaesterac gdje je oboren, sudac Bel je pustio prednost, a lopta je došla do Tonija Fruka koji je sa 12, 13 metara pogodio za vodstvo.

Frukov gol za 0:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nakon postignutog gola Riječani su zaigrali rasterećenije i opuštenije, u 38. minuti zaprijetio je Pašalić u svom stilu. S krila je ušao u sredinu i pucao lijevom nogom, ali pored gola.

Prva ozbiljnija situacija u nastavku bila je u 57. minuti, Pašalić je ubacio iz slobodnog udarca, ali je Goda na drugoj vratnici ostao kratak. Četiri minute kasnije prijete i domaćini, Kadušić je s desne strane ubacio u sredinu, ali je Rijeka očistila.

U 69. minuti još jednom prijeti Pašalić, ovoga puta je Lovro Majkić obranio. Rijeka je pobjedu potvrdila u 84. minuti. Dejan Petrović je ubacio iz kornera, a na drugoj vratnici je Bruno Goda glavom pogodio iza nemoćnog Majkića.

Brnu Goda zabio je za 0:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +33
30. kolo SuperSport HNL-a, Istra 1961 - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

Više informacija nađite OVDJE.