GUŠTA NA TERENU

Tomo Šokota: Uživam igrati mininogomet!

20.10.2012 u 12:37

Bionic
Reading

'Uživam u svakom dodiru s loptom i napokon mogu reći da po zelenom terenu trčim zbog svog gušta', izjavio je Tomo Šokota

Nakon povratka reprezentacije iz Moldavije i osvajanja odličnog petog mjesta na miniEURU krenula su prvenstvena natjecanja Hrvatskog mininogometnog saveza širom države, točnije u čak 10 gradova. Sve više ljudi pokazuje interes za ovaj sport koji je specifičan po tome što pravo nastupa imaju samo amateri, odnosno rekreativci, koji kroz hrvatsko prvenstvo imaju priliku osjetiti kako je to nastupati u službenom natjecanju, a oni najbolji imat će priliku nastupiti za hrvatsku reprezentaciju, kako u prijateljskim utakmicama, tako i na miniEURU koji se održava u rujnu svake godine.

Prvenstvo Hrvatske lagano se zahuktalo, a zanimljive utakmice vidjeli smo prije nekoliko dana na terenu Tekstilca, na kojemu nastupaju najbolji zagrebački klubovi. U utakmici između momčadi Svačke i Meteora Produkcije nastupilo je i nekoliko izrazito poznatih imena s nogometnih terena. Tako je za Svačku istrčao bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota koji je nakon bogate karijere i nastupa za velikane Dinamo, Benficu i Porto s velikim zadovoljstvom započeo igrati mininogomet.

'Mislim da je ovo projekt koji svatko treba pozdraviti. Svi koji smatraju da imaju nogometno znanje ovdje to mogu pokazati. Ja sam odlučio zaigrati mininogomet sa svojim prijateljima. Uživam u svakom dodiru s loptom i napokon mogu reći da po zelenom terenu trčim zbog svog gušta', izjavio je Tomo Šokota.

S druge strane u dresu Meteora Produkcije istrčao je 45-godišnji Nikica Miletić, nekadašnji kapetan Hrvatskog dragovoljca i osvajač prvog hrvatskog nogometnog Kupa koji je osvojio sa zaprešićkim Inkerom. Smatram kako je mininogomet odličan projekt jer mnogi amateri imaju priliku zaigrati na ozbiljnijoj razini, a ukoliko pokažu određenu kvalitetu dobit će priliku zaigrati u Ligi prvaka ili za reprezentaciju Hrvatske. U potpunosti podržavam napore čelnika Saveza, izjavio je Miletić.


Na terenu NK Tekstilca imali smo priliku vidjeti još jedno poznato ime, a to je bio Sandi Hudorović, nekadašnji igrač Dinama. Kao i Nikica Miletić odmah je pokazao da će biti veliko pojačanje za momčad Meteora Produkcije, a već u njegovoj premijeri gledatelji su mogli zapljeskati njegovim odličnim potezima. Hudorović je pohvalio projekt te je nadodao kako ga je posebno iznenadila kvaliteta protivnika u Ligi.

Spomenimo i kako trenutno vodeću poziciju u prvoj ligi dijele momčadi Maredo Grill i Svačka, a u stopu ih slijede MNK Kustošija i Maksimir. Drugoligaški vrh suvereno drži momčad Sportneta.

Za kraj podsjetimo, mininogomet je sport koji je nedavno priznala europska komisija, a igra se na umjetnoj travi. U polju se istovremeno nalaze pet igrača i golman što nas dovodi do zaključka da je to zapravo varijacija malog nogometa koju smo godinama igrali na školskim igralištima. Ovaj sport smatra se najbrže rastućim po broju igrača, kako u Hrvatskoj, tako i širom Europe. Mininogomet je jedan od najraspostranjenijih načina rekreacije, koji se od sada i službeno igra unutar Prvenstva
Hrvatske.