NIJE DOBRO

Tomo Šokota: 'Dario me razočarao tim postupkom jer to je stvar karaktera...'

18.03.2023 u 09:02

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac, i napadač Dinama, ali i velikih portugalskih klubova, Benfice i Porta, Tomo Šokota, prije nešto manje od jednog desetljeća, zajedno s Igorom Bišćanom, Darijom Šimićem i Silvijom Marićem, jasno se zalagao za promjene u Dinamu.

Posljednjih tri mjeseca pratili smo borbe za fotelje u Dinamu. S jedne strane Mirko Barišić i ljudi koji su najednom progledali te shvatili kako je Zdravko Mamić godinama sustavno uzimao od kluba, a s druge strane, Damir Zorić i struja koja se nije želja odreći 'mamićeve vizije'.

Prije desetak dana dogodila se skupština, na kojoj su Zorić i ekipa ostali 'malobrojniji', te je ista prekinuta. Sa zaključkom, kako se klub (napokon) riješio Zdravka Mamića.

Dan uoči Skupštine u Upravu kluba imenovan je i Dario Šimić, bivši reprezentativac i jedan od četvorice, uz Bišćana, Marića i Šokotu, koji se još prije devet godina borio za demokratske promjene u klubu, odnosno uvođenje sustava 'jedan član, jedan glas'. I s njegovim imenovanjem, Bad Blue Boysi su bili presretni, vjerujući da sve ide u smjeru kojem se nadaju.

Međutim, čini se da to baš i nije tako. Jer Šimićeva uloga očito nije verificirana, ako je točno što je rekao Ante Čačić.

'Dario Šimić prvo mora potpisati ugovor, mora znati što mu je u opisu posla u klubu'.

Portal 24sata piše da Šimić nije bio pozvan niti na ručak u Puli, kojem su nazočila tri člana Uprave, Peras, Podnar i Tomačić, što može samo potencirati priču kako Šimić ipak nema tako snažnu podršku?!

Ali najgore od svega jest što mu i Tomo Šokota, koji se 2014. godine izložio u borbi za 'demokratski Dinamo', zamjera neke stvari. I o tome je progovorio za Index.hr.

'Moram reći da sam malo razočaran u Darija. Šest mjeseci je pregovarao sa svima u klubu i izvan njega a da ja nisam ništa znao o tome. Bili smo zajedno u toj borbi. Mi smo jedini tad imali muda nešto napraviti kad su drugi šutjeli i skrivali se i mislim da bi bilo fer da je barem nazvao i rekao: 'Ej, Tomo, ja krećem u Dinamo, želim nešto promijeniti'.

Ja se ne guram nigdje niti bih se ikad gurao i što se toga tiče može biti opušten. Ja imam svoje poslove kojima se bavim i vjerujem da će moje vrijeme u Dinamu kad-tad doći jer mislim da sam tu priliku zaslužio svojim ponašanjem i svojim karakterom.

Ne ljutim se ja na njega, ali me razočarao tim postupkom jer to je stvar karaktera, morala i Zagreba, a vjerojatno tamo od kud je on došao toga nema. To tamo u školi nisu učili. No ja mu želim svu sreću i bio bih sretan da uspije.

Što se sportskog dijela tiče, mislim da je on dobro rješenje iako mu treba dati vremena. Mora biti oprezniji s nekim izjavama jer je tek došao i možda je malo uzdrmao svlačionicu pričama o smanjivanju budžeta. No vjerujem da Dinamo s njim ide u dobrom smjeru'.