NE GOVORI ČESTO

Mateo Kovačić posve otvoreno o statusu u Chelseaju, ali i najavio ono o čemu mašta svaki 'dinamovac'

05.03.2023 u 07:52

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, 28-godišnji veznjak Chelseaja Mateo Kovačić, rijetko istupa u javnost, no ovog je puta 'otvorio dušu' u razgovoru za Sportske novosti, te govorio o odnosu s ocem, uzoru Luki Modriću, planovima...

Između ostalog, Mateo Kovačić komentirao je i svoju situaciju, jer puno se piše kako bi mogao otići iz Londona, to jest preseliti u neki od engleskih ili talijanskih klubova. Ali i najavio svoju veliku želju, da još koju sezonu odigra u Dinamovom dresu.

Prenosimo nekoliko odgovora iz intervjua kojeg je dao Robertu Matteoniju.

'Puno je glasina i priča o transfer-listama i otpisivanjima.... Iskreno, ne razumijem odakle dolaze. Realnost mi je ista kao proteklih sezona. Osjećam da me cijene, podržavaju, igram standardno kad sam fit. Mediji rade svoje priče, O.K., ali primjećujem da ta slika nije odraz događaja u stvarnosti', na početku velikog intervjua za Sportske novosti otkrio je Kovačić

Možda im se serviraju takve glasine kao priprema terena?

'To ja ne osjećam jer se respekti i simpatije prema meni nisu promijenili. Odigrao sam preko 200 utakmica za Chelsea, osvojio važne trofeje, bio sam standardan dio te momčadi. Ništa se nije promijenilo osim ovog trenutnog rezultata. Što se tiče igre logično je da treneri doziraju snage, ritam je paklen u Engleskoj. No, bio sam u rotacijama s vrhunskim veznjacima kao Jorginho, Kante. O.K., početak godine nije bio sjajan, ali uvjeren sam da je to u mojem slučaju bio teret Mundijala'.

Opterećuju li vas medijske špekulacije da ste navodno otpisani u Chelseaju?

'Ne, doista ne jer se to, barem za sada, ne događa. Te su špekulacije dio folklora u nogometu'.

Činjenica jest da vam ugovor istječe 2024. i u lipnju ulazite u posljednju godinu. Dakle, neka odluka se mora donijeti, ili produžetak, ili prodaja. Kako i ozbiljni izvori navode, niz je zainteresiranih, prije svega u Engleskoj i Italiji...

'Hajde da razbistrimo stvari. Logično je da ćemo klub i ja uskoro morati razgovarati. Kako sam u karijeri na svojoj koži stekao iskustvo da nije dobro žuriti, nisam nestrpljiv, niti opterećen. Fokusiran sam na ta četiri mjeseca sezone i kako dati što bolji doprinos da se momčad podigne na pripadajuće razine. Klub ima glavnu riječ po pitanju našeg odnosa. Kad ocijene da je trenutak, sigurno će mi reći što planiraju i shodno tome što nam je raditi. U nogometu su sve opcije otvorene'.

Vjerojatno je prerano govoriti gdje će vam biti baza jednom kad zaključite karijeru. Nakon Zagreba, Milana, Madrida, Londona?

'Da sad to odlučujem, bio bi opet Zagreb! No, prerano je, zbilja, još kanim dugo igrati nogomet, pa tek sam na pragu 29. godine. Samo da bude zdravlja. Želja je što dulje trajati u vrhunskom nogometu u Europi'.

Dinamo?

-'Obožavam taj klub, otvorio mi je vrata velike scene, volim Hrvatsku, volim Zagreb, dakle, sve su opcije u mojim razmišljanjima otvorene. Rani odlazak iz Maksimira ostavio je u meni određenu neispunjenost. Teško je reći što će biti u budućnosti, ali ako se poklope stvari jednog dana, i zajedničke želje, iskreno bih volio opet igrati za Dinamo. Meni je život s Modrima bio izvanredan i volio bih uzvratiti koliko mogu, klubu i navijačima', rekao je za Sportske novosti.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.