u splitu su bijesni

Tomislav Ivković ničim izazvan opleo po Marku Livaji kao nitko prije njega; evo što misli o zvijezdi Hajduka i njegovoj ulozi u reprezentaciji!

31.03.2022 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija u Dohi odigrala dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije i Bugarske svoj osvrt dao je i legendarni golman Tomislav Ivković

Posebna je tema razgovora bila druga utakmica u kojoj je Hrvatska - koja je utakmicu počela s kombiniranom momčadi - pobijedila Sloveniju 2:1. No svi analitičari se slažu da dojam o novoj formaciji 3-5-2 koju su igrali nije baš najbolji…

U razgovoru za Sport Klub svoje mišljenje o spomenutim prijateljskim utakmicama te novoj formaciji i igračima koji su dobili priliku dao je i legendarni hrvatski golman Tomislav Ivković, trenutačno sportski direktor Borca iz Banje Luke.

>> Hajdukov legendarni napadač Zlatko Vujović odgovorio Tomislavu Ivkoviću i komentirao igre Marka Livaje

'Na to pitanje vam je sam Dalić dao odgovor. Formacija 3-5-2 je jako specifična i jako teška za igranje na pravi način – ona može biti jedna od opcija, ali nju treba vježbati u pravim, kompetitivnim utakmicama. Idealno bi je bilo isprobavati u Ligi nacija, mislim da je do SP-a ostalo premalo vremena da bismo takvo što ukomponirali u svoju igru. Nismo izgledali idealno, jasno, ali kažem, ne možeš briljirati u prvoj utakmici u kojoj si odlučio promijeniti sustav', kazao je Ivković te je na pitanje o potencijalu Marka Livaje u napadu Hrvatske, zvijezdi Hajduka koji u HT Prvoj ligi 'igra poput svemirca', bez pardona rekao:

'Po meni u Hrvatskoj postoji samo jedan svemirac, a to je Luka Modrić. Sve ovo oko Livaje su napravili mediji i novinari. Uz Modrića, imamo još Kovačića, Brozovića i Perišića i oni su po meni nedodirljivi, a svi ostali prolaze kroz uspone i padove i nisu nezamjenjivi', kazao je bez dlake na jeziku Ivković te je ničim izazvan opleo po najboljem igraču domaće lige.

Očekivano, njegov komentar o Livaji, idolu i omiljenom igraču Torcide, izazvao je puno reakcija. Neke je i poprilično naljutio jer je Livaja ove sezone daleko najpopularniji nogometaš u HT Prvoj ligi te uz to ima sjajnu statistiku. U ukupno 31 utakmici ove sezone za Hajduk postigao je 26 golova te je uz to upisao 10 asistencija. Zbog toga je i dobio poziv izbornika Zlatka Dalića u reprezentaciju Hrvatske u kojoj je dosad skupio 13 nastupa uz učinak od dva gola.

Osvrnuo se na znakovit način Ivković i na situaciju da Hrvatska trenutačno nema prvog golmana.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.