STRASTVENI VODITELJ

[VIDEO/FOTO] Oduševljeni Brazilci snimili dokumentarac o Torcidi i fenomenu zvanom Hajduk u kojem se spominju Tito i Mamić: Je li ovo najbuntovniji klub na svijetu?

18.05.2022 u 10:11

Bionic
Reading

Dinamo je osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske, Hajduk posti od 2006. godine, a TV ekipa iz zemlje nogometa Brazila dođe u Hrvatsku i snima dokumentarac o Torcidi i Bilima. evo i zašto...

Riječ je o emisiji Gringo do Peleja kojim medijska kuća iz Sao Paola dokumentira navijačku scenu u Europi s namjerom da je približi tamošnjoj vatrenoj publici.

Autor i voditelj emisije Martino Simcik vrlo precizno govori po povijesti Hajduka, vješto ubacuje kadrove iz prošlosti i miksa ih s detaljima sa splitskih ulica na kojima murali pričaju priču o privrženosti grada Splita svom sportskom miljeniku. Najsnažniji kadrovi su snimljeni tijekom derbi utakmice HT Prve lige između Hajduka i Dinama na Poljudu.

  • +11
Slavlje Hajduka nakon pobjede u derbiju; Hajduk-Dinamo, 20.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Sugovornici su mu sportki novinar Juraj Vrdoljak te članica i aktivistica u udruzi Naš Hajduk Natalija Đukanović, koji gledateljima približavaju taj neraskidivi spoj Hajduka, Splita, Splićana, Dalmacije... U filmu se spominju Josip Broz Tito, braća Zoran i Zdravko Mamić, Bad Blue Boysi i utakmica na Maksimiru s Crvenom zvezdom koja je nagovijstila rat...

Po završenom poslu Simcik je film nazvao 'Je li ovo najbuntovniji klub na svijetu?', a oduševljenje s kojim priča daje dokumentarcu posebnu vrijednost.

Video pogledajte OVDJE!