rok do petka

Armada digla ruke od Rijeke i ostavit će je bez podrške na Poljudu? Za finale Kupa prodana tek trećina ulaznica koja je pripala Riječanima

16.05.2022 u 19:29

Bionic
Reading

U četvrtak 26. svibnja, splitski će Poljud biti domaćin finalnom ogledu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a snage za trofej odmjerit će formalni domaćin Rijeka i Hajduk

Pitanje naslova prvaka u HT Prvoj ligi apsolvirali smo u nedjelju, Dinamovom pobjedom na Šubićevcu nad Šibenikom.

Sada je ostalo otvoreno pitanje tko će osvojiti drugi trofej, odnosno pehar pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Hajduk ili Rijeka?

Jedno je sigurno, Poljud i Split s nestrpljenjem čekaju taj dvoboj, a veliki dio ulaznica već je odavno našao svoje vlasnike. Prije svih, to se radi o ulaznicama koju seu pripale Hajduku, odnosno 20 posto kapaciteta.

Hrvatskom nogometnom savezu pripalo je deset posto, dok je 50 posto išlo u slobodnu prodaju. I sve su te ulaznice već razgrabljene. Preostalih 20 posto pripalo je Rijeci, što u brojkama ispada šest tisuća.

Međutim, interes među navijačima Rijeke očito nije bio tolik, jer do ponedjeljka tek je trećina tih ulaznica prodana.

Dakle, još je oko četiri tisuće ulaznica na 'tržištu', a one će na raspolaganju riječkim navijačima biti do petka, 20. svibnja u podne. No, što je s tim kartama za riječke navijače?

Odgovor na to pitanje dao je Luka Ivančić, generalni direktor kluba s Rujevice u gostovanju na HRT Radio Rijeci.

'Pozivamo ovim putem sve naše navijače da do petka u podne, kada se zatvara prodaja, dođu do tog zlata vrijednog papirića. Ovog tjedna očekujemo značajniju navalu navijača, dosad je prodano oko dvije tisuće ulaznica. Svi su sektori za naše navijače još uvijek na raspolaganju', rekao je Ivančić i dodao:

'Organizacija? Ma nemamo neke posebne prednosti osim što godinama u našem Kupu imamo bolji koeficijent od Hajduka. Igra se na Poljudu, znamo da će to biti Hajdukov domaći teren, ali se nadam da bi uz 3,5 do 4 tisuće naših navijača mogli Splićanima pokvariti feštu'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Na konstataciju novinara da je Riječanima zapravo, rezultatski u posljednje vrijeme Poljud pravi domaći teren, Ivančić je rekao:

'Pozlatile vam se riječi. Nadam se da ćemo odigrati jednu odličnu utakmicu. Naši su dečki jako napaljeni na taj susret, svi znaju što im trofej znači. Za klub, grad, navijače, da se pokažemo u najboljem svjetlu, pa da i prestignemo Hajduk po broju osvojenih kupova Hrvatske'.

Zna se i u kojim će dresovima igrati Riječani, formalno domaćini završnog čina Kupa:

'Mi smo taj radni sastanak već odradili, odabrali smo našu drugu varijantu, bordo dresove. Oni nam kroz sve ove godine na Poljudu donosi sreću, nadam se da će tako biti i ovoga puta'.

Dakle, ako je suditi prema ovim riječima, dvije tisuće ulaznica ostale bi bez vlasnika, ali se postavlja pitanje, hoće li ih HNS pustiti u slobodnu prodaju, a što znači da bi navijači Hajduka i njih razgrabili, ili će ipak dio stadiona ostati prazan?