SPORT NAJMANJE VAŽAN

Togoanci željeli igrati, savez ih potjerao

11.01.2010 u 21:23

Bionic
Reading

Nakon krvavog napada u kojemu su poginula dvojica članova logistike togoanske nogometne reprezentacije, ta je selekcija odlukom vlade vraćena u domovinu. Ipak, kritična masa igrača željela je nastupiti i imali su volje vratiti se u Angolu. Sada neće biti potrebe, diskvalificirani su s turnira

Nakon što se Togoanci nisu pojavili u zakazano vrijeme dvoboja protiv Gane Afrički nogometni savez (CAF) automatski ih je diskvalificirao. Nedostatak suosjećanja i pregovaračke mudrosti afričkih čelnika doveli su do erupcije nezadovoljstva u togoanskom sastavu, a prvi je svoj bijes artikulirao veznjak Thomas Dossevi.

'Ova odluka je smiješna i glupa. Željeli smo se vratiti i odigrati utakmice, a vjerujem da bismo se s Gancima dogovorili za naknadni termin odigravanja. Ovo je ozbiljna pogreška. Svi su željeli da nastupimo, ali moćnici su tu mogućnost odbacili', kiptio je Dossevi.

Togoanci nisu imali izbora, premijer je po njih poslao čarter i morali su se vratiti u svoju zemlju. Kapetan i najveća zvijezda, Cityjev napadač Adebayor već se vratio u Englesku, ali veći dio momčadi želio se vratiti u Angolu i boriti se za kontinentalnu krunu. Ipak, što u današnjem nogometu znači mišljenje običnih igrača u usporedbi sa samovoljom uredskih činovnika.