POVRATAK U PROŠLOST

Točno prije 10 godina na Maksimiru je pao ugledni europski klub, a jedan igrač iz današnjeg prvog sastava Dinama odigrao je cijelu utakmicu

16.09.2021 u 18:38

Bionic
Reading

Na današnji dan, 16. rujna 2010. godine, Dinamo je na startu grupne faze natjecanja u Europa ligi svladao Villarreal s 2:0, a novi europski pothvat sada lovi protiv West Hama

Popularna je španjolska 'žuta podmornica' tada bila čvrsti favorit u skupini D, i to ne samo po Uefinu koeficijentu i statusu prvoga nositelja, već i po igri, dojmu, samopouzdanju, rezultatima na europskoj sceni. Uostalom, u nastavku te iste sezone Villarreal je dogurao do polufinala gdje ga je zaustavio Porto, piše gnkdinamo.hr.

Dinamovce je s klupe predvodio trener Vahid Halilhodžić koji je u klub došao tek mjesec dana ranije umjesto Velimira Zajeca. U maksimirskom su dvoboju posve nadigrali Villarreal svladavši ga s 2:0 golovima Ante Rukavine u 18. i Sammira u 80. minuti. Pritom se Villarrealov španjolski reprezentativac i rođeni Brazilac, Marcos Senna, u 74. minuti zbog drugoga žutog kartona morao prije vremena 'parkirati u boks'.

  • +63
Dinamo - West Ham, 1. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Svih 90 minuta u toj je pobjedi sudjelovao i sadašnji Dinamov kapetan Arijan Ademi koji je i večeras poveo maksimirsku družinu u boj.

Ovo su bili sastavi prije deset godina:

  • +8
Dinamo - West Ham, navijači Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL
  • Dinamo: Kelava – Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre – Badelj, Ademi; Tomečak, Sammir (87. Beqiraj), Morales (56. Chago) – Rukavina (72. Ibañez)
  • Villarreal: D. Lopez – Gaspar, Rodriguez, Musacchio, Capdevila – Senna; Cani (63. Cazorla), Bruno (45+2. B. Valero), Montero – Altidore, Ruben (46. Rossi)