'NAVIJAČKI' JEZIK

To nije normalno! Stvarno 'bolesne' provokacije

15.04.2013 u 21:03

Bionic
Reading

Navijači engleskih nogometnih klubova glavna su tema razgovora, ali i zgražanja posljednjih nekoliko dana. Huliganima Millwalla i Newcastlea pridružili su se i oni Manchester Uniteda i Stoke Cityja...

Iako nisu 'zgriješili' ni približno kao 'navijači' prva dva spomenuta kluba, huligani Uniteda i Stokea razmijenili su u najmanju ruku degutantne uvrede tijekom međusobnog ogleda proteklog vikenda, u kojem je vjerojatni novi prvak Engleske slavio kao gost s 2:0.

Prema pisanju Daily Maila, 'navijači' Uniteda su prvi krenuli u provokaciju kada su ismijavali smrt mladog navijača Stokea, tijekom minute šutnje upućenje upravo njemu. Unitedovi navijači su zviždali i izvikivali: 'koji je to k.... bio?'.

Nakon toga su uzvratili huligani domaćeg kluba, koji su ispruženim rukama u stranu oponašali zrakoplov, a potom i njegov pad, sugerirajući pritom na ponajveću tragediju u nogometnoj povijesti, kada su pri padu zrakoplova u Münchenu poginula osmorica igrača i trojica čovjeka iz stručnog stožera Manchester Uniteda.