EKVADOR PREGAŽEN

To je Njemačka! Zabili gol za samo šest sekundi!

30.05.2013 u 11:05

Bionic
Reading

U Boca Ratonu na Floridi su nogometne reprezentacije Njemačke i Ekvadora odigrale prijateljsku utakmicu. Lakoćom je, inače rezervna Njemačka, pobijedila s 4:2

Bez igrača minhenskog Bayerna i dortmundske Borussije, kao i dvojca iz Reala, te još nekih bitnih aduta, Njemačka je vrlo lako ostvarila novu pobjedu, te dokazala koliko široki igrački kadar ima.

U prvih 25 minuta Njemačka je poentirala četiri puta i tako već u tom trenutku rješila pitanje pobjednika. Dva je pogotka postigao Lukas Podolski, od toga prvi za samo šest sekundi. Dva je zabio igrač Bayera iz Leverkusena Lars Bender.

Po broju postignutih golova prestigao je Podolski Rummeniggea na petom mjestu vječne ljestvice, a samo gol više od njega imaju Jürgen Klinsmann i Rudi Völler. Na prva dva mjesta su Gerd Müller (68) i Miroslav Klose (67).

Još do kraja poluvremena je za Ekvador smanjio Valencia na 4-1 nakon čega je u drugom poluvremenu nastalo zatišje kada su pogoci u pitanju. Sve do 84. minute se rezultat nije mijenjao, a tada je Ayovi zabio za konačnih 4-2.

Prijateljske utakmice:

Njemačka - Ekvador 4-2 (Podolski 1, 17, Bender 4, 24 / Valencia 45, Ayovi 84)