IPAK NA PRODAJU

Tko želi Pastorea, mora platiti 60 milijuna eura

22.04.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Premda je uporno ponavljao kako Javier Pastore (21) nije na prodaju, predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Palerma Mauricio Zamparini ipak je izvjesio cijenu za argentinskog veznjaka. Pastore košta čak 60 milijuna eura

'Pastore je na prodaju, a za njega tražimo barem 60 milijuna eura," kazao je Zamparini, te dodao: "Interes za njegove usluge je ogroman. Svi vodeći klubovi žele Javiera u svojim redovima. Mi ga želimo zadržati, no ukoliko je netko spreman izdvojiti 60 milijuna eura za odštetu on je slobodan'.

Mladi argentinski veznjak je stigo u Palermo 2009. godine iz Huracana za šest milijun eura, a ubrzo je postao jedan od najtraženijih mladih igrača na svijetu. U svojim redovima žele ga Manchester United, Chelsea, Manchester City, Liverpool, Barcelona, Milan, Inter.. no pitanje je tko može platiti astronomsku odštetu.

Kada bi ga Palermo zaista prodao za 60 milijuna eura bio bi to četvrti najskuplji transfer svih vremena. Rekordnu cijenu drži Cristiano Ronaldo za kojeg je Real Madrid platio Manchester Unitedu 94 milijuna eura. Na drugom mjestu je transfer Zlatana Ibrahimovića iz Intera u Barcelonu za 66 milijuna eura, dok je na trećem mjestu transfer Kake iz Milana u Real za 64 milijun eura.