PROMETNO U LONDONU

Tottenham našao zamjenu za Kanea; Spursi krenuli i s posudama igrača...

01.09.2023 u 23:38

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvoligaš Tottenham potvrdio je kako je u svoje redove doveo 22-godišnjeg velškog napadača Brennana Johnsona, koji bi trebao biti zamjena za Harryja Kanea.

Ovog ljeta Tottenham je svoju najveću zvijezdu prodao njemačkom prvaku Bayernu, a sada je doveo napadača Nottingham Foresta koji je bio ponajbolji igrač tog kluba prošle sezone te mu pomogao u očuvanju prvoligaškog statusa.

Engleski mediji navode da je Tottenham za njega platio oko 53 milijuna eura, a Johnson je potpisao ugovor do lipnja 2028. godine.

Tijekom karijere Johnson je osim za Nottingham Forest tek kratko igrao na posudbi u niželigaškom Lincolnu. Za reprezentaciju Walesa je dosad skupio 20 nastupa te je postigao dva pogotka.

Manchester United potpisao je španjolskog lijevog beka Sergia Reguilona na jednosezonsku posudbu iz Tottenham Hotspura, objavila su oba kluba Premier lige u petak.

Reguilon (26) će doći kao zamjena za Lukea Shawa, koji će pauzirati nekoliko tjedana nakon što je prošlog mjeseca zadobio ozljedu mišića. Rezervni lijevi bek Tyrell Malacia također je izvan stroja zbog ozljede koju je zaradio prošle sezone.

Prošavši kroz akademiju Real Madrida, Reguilon se pridružio Spursima 2020. nakon sezone na posudbi u Sevilli gdje je osvojio Europsku ligu.Upisao je preko 60 nastupa za Spurse u svoje prve dvije sezone u Engleskoj, ali je sezonu 2022.-23. proveo na posudbi u Atletico Madridu.