tportal u Budimpešti

'Tko je za nas veći, Rakitić ili Maradona? Pa ne mogu stati u istu rečenicu'

Bionic
Reading

Glavni mađarski grad domaćin je ovosezonskom finalu nogometne Europske lige, a u kojem će od 21 sat snage odmjeriti Rakitićeva Sevilla i Mourinhova Roma (Arenasport 1, MAXtv)

Iako se Uefa pobrinula za navijače i jedne i druge momčadi osigurati odvojene zone, kako ne bi eventualno došlo do problema, prekrasno sunčano vrijeme izmamilo je one zbog kojih se nogomet i igra na ulice prekrasne Budimpešte.

Istina, tijekom dana, na putu iz Zagreba prema Budimpešti, vidjeli smo mnoštvo automobila s talijanskim registracijama, pa se može očekivati da će se najveći broj Rominih pristalica oko stadiona Ferenc Puškaš okupiti u kasnijim satima.

Dakle na Vörösmarty teru, jednom od brojnih trgova, prevladavali su navijači Seville.

Spremno su pozirali, a nakon konstatacije da je Ivan Rakitić 'naš', spremno su odgovorili.

'Ma ni govora. Koliko ga volimo u Sevilli, možemo reći da je on već Andalužanin. Baš kako je i rekao trener Mendilibar', dodao je najglasniji iz skupine, 52-godišnji Miguel.

A da je Rakitić uistinu obožavan, potvrđuju i sljedeće riječi.

'Znate, igrao je u Sevilli i možda najveći nogometaš na svijetu, Diego Maradona. Međutim on je tada već bio na zalasku karijere, igrao je tek jednu sezonu i ne može nikako stati u rečenicu s Ivanom. Znamo i volimo još i Ivana Jurića, koji radi posao na trenerskoj klupi, a pamtimo i Joška Jeličića. I Davor Šuker je vaš', pitali su dečki, a kada smo potvrdili, odmah su poentirali.

'U prvoj utakmici u kojoj je igrao od starta odmah je zabio dva gola. Bio je klasni igrač.'

Za njih nije bilo dvojbe tko će večeras podići pehar.

'A tko drugi nego Sevilla. Ipak je ovo naše natjecanje. Pobijedit ćemo 2:0. Uz, naravno, jedan Rakitićev projektil', završio je Antonio i u Rakitićevo ime nagnuo čašu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Silvijo Škrlec

Donosimo i dio atmosfere s ulica Budimpešte uoči utakmice: