NOGOMETNE PARIJE

Tko će biti cijenjen ako ne Pamić u Karlovcu?

10.03.2011 u 17:56

Bionic
Reading

Napokon je, barem se tako čini, okončana saga o treneru s najduljim kontinuitetom u hrvatskim nogometnim prvoligašima. Igor Pamić ostaje trener Karlovca

Div iz Žminja nikada neće naći posao u diplomaciji, nije takav tip. Otvorenog garda i brutalno iskren prolazi svoj životni put, a takvi će se uvijek suočavati s više prepreka od poslušnika i klimavaca.

Jezik ga je umalo koštao otkaza, a to bi bio najteži presedan u HNL-u i konačni dokaz da su treneri najobičnije krpe u rukama nogometnih moćnika. Terminologijom indijskih kasti - parije. Dno dna.

Pamić je na Koranu iz Žminja došao prije četiri godine, kada je NK Karlovac tavorio pri dnu treće lige. Spasio ih je od ispadanja, nanizao dvije promocije i u prvoj ligi se ekspresno etablirao u klub na koji se računa. Mnogi su lomili zube na organiziranoj obrani i bezuspješno tražili lijek za brzu tranziciju i kontre. Pamić, to je valjda jasno, zna posao.

Kada je debitirao, utakmicu je gledalo 30 ljudi. Danas ga i igrači i publika obožavaju. Karlovac se udomaćio u gornjem dijelu ljestvice, a u sastavu imaju samo tri stranca iz BiH i poprilično jeftin kadar. Pa ako gospoda iz uprave smatraju da mogu naći kompetentnijeg stručnjaka za rad u svom klubu, neka se odreknu Igora Pamića.