BRAVO!

Tini Maze za dlaku drugo olimpijsko zlato!

18.02.2014 u 12:36

Bionic
Reading

Slovenska skijašica Tina Maze stigla je do svojeg drugog olimpijskog zlata na Igrama u Sočiju. Nakon što se popela na najviše postolje u spustu sada je to napravila i u veleslalomu

Slovenija je u transu. Naši susjedi slave veličanstvenu Tinu Maze, djevojku koju obožavamo i mi u Hrvatskoj, jer je osvojila svoju četvrtu olimpijsku medalju u karijeri.

Nakon dva srebra iz Vancouvera (super-G, veleslalom) u Sočiju je uslijedila eksplozija. Prvo zlato u spustu, a zatim sada u veleslalomu.

Kao i prije šest dana i sada su odlučivale stotinke. U spustu je Tina imala jednako vrijeme kao Švicarka Dominique Gisin, ali sada s nikime nije dijelila najsjajnije odličje.

Vanessa završila obje vožnje

Vanessa-Mae u Sočiju je nastupila pod očevim prezimenom Vanakorn, i to kao predstavnica Tajlanda. U veleslalomu je završila kao 67. odnosno kao posljednja od onih koje su okončale obje vožnje. Njezin zaostatak za pobjednicom Tinom Maze bio je 50 sekundi i deset stotinki.

S ukupnim vremenom 2:36.87 za malih sedam stotinki je nadmašila Austrijanku Annu Fenninger, koja je bila četvrta u prvoj vožnji, sa 85 stotinki sporijim vremenom, a bronca je otišla u ruke Njemici Viktoriji Rebensburg koja je zaostala 27 stotinki i koja je branila zlato od prije četiri godine u ovoj disciplini.

Šveđanka Jessica Lindell-Vikarby u prvoj vožnji je bila druga, zaostajala je 52 stotinke za Slovenkom, ali je podbacila u drugoj i na kraju je osvojila tek sedmo mjesto (+1.15). Talijanka Nadia Fanchini držala je treću poziciju u prvoj vožnji, a u drugoj joj je medalja pobjegla za 11 stotinki i na kraju je osvojila četvrto mjesto.

Dodajmo da je Njemica Maria Höfl-Riesch, vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa ove sezone, odustala od nastupa zbog bolesti.


Kada je u pitanju veleslalom, Tina Maze je osvojila odličje u toj disciplini na četvrtom uzastopnom velikom natjecanju. Uz srebro iz Vancouvera i zlato iz Sočija, ima i zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva 2011. godine iz Garmischa, odnosno srebrnu s prošlogodišnje svjetske smotre u Schladmingu.

Mlada hrvatska skijašica Andrea Komšić osvojila je 35. mjesto, sa zaostatkom od 9 sekundi i 74 stotinke za pobjednicom. U odnosu na prvu vožnju, popravila je svoj plasman za tri pozicije. Druga hrvatska predstavnica Sofija Novoselić, koja je bila 39. u prvoj vožnji, u drugoj je ostala bez plasmana.

ZOI, alpsko skijanje, veleslalom (ž), rezultati:
1. Tina Mate (Slo) 2:36.87
2. Anna Fenninger (Aut) +0.07
3. Viktoria Rebensburg (Aut) +0.27
4. Nadia Fanchini (Ita) +0.38
5. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.50
6. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.95
7. Jessica Lindell-Vikarby (Šve) +1.15
8. Anemone Marmottan (Fra) +1.61
9. Lara Gut (Švi) +1.77
10. Dominiwue Gisin (Švi) +2.71...
35. Andrea Komšić (Hrv) +9.74