POVIJEST SE PONAVLJA

Tina Maze ogorčena; evo što je sve rekla na teške optužbe

15.12.2016 u 08:16

Bionic
Reading

Velik skandal potresa Sloveniju. Njihov skijaški savez objavio je da je Tina Maze za oproštajni nastup na Zlatnoj lisici u Mariboru tražila 90 tisuća eura, ali ona i njezin odvjetnički tim to su brzo demantirali

Umjesto da se Slovenci pripremaju za skijaški spektakl na kojem će Maze odskijati svoju posljednju profesionalnu utrku, zaljubljenike u skijanje iz te zemlje zabavlja skandal.

Omiljena Slovenka došla je na metu nakon što je Slovenski skijaški savez (SZS) objavio da je dobio od nje financijske zahtjeve koji sežu do 90 tisuća eura i koje je odbio ispuniti.

U Mazinom taboru tvrde drugačije. Odvjetnik Damijan Terpin naglašava kako su im pokvareni blagdani i da takav zahtjev nikada nije došao od slovenske skijašice jer bi to bilo 'nerazumno, neljudski i ludo'.

'Prije osam godina Tina je doživjela isto i bila je prisiljena braniti se. Povijest se ponavlja. Ona je opisana kao pohlepna sportašica koju zanima novac. Zato je razočarana i ogorčena, to je boli. Ona se muči, a doživljava teške napade', rekao je Terpin te je najavio tužbu protiv Slovenskog skijaškog saveza.

'Osramoćena je i normalna osoba ne može odgovoriti na drugi način. Moralna šteta se ne može ispraviti, a materijalna iznosi 100 tisuća eura.'

Oglasila se i Maze:

'Ovo je zavaravanje ljudi. Suočavam se s velikom nepravdom. Nije mi svejedno zbog onog što ljudi misle o meni i žao mi je što moraju slušati takve stvari, za koje smo mislili da je završeno s njima.'

Inače, slovenski mediji spominju kako je trener Andrea Massi nudio poslovnu suradnju SZS-u, ali i da s time Tina Maze nema nikakve veze, kao i da nije uopće bio u pitanju iznos od 90 tisuća eura.