A TAMO NA FRANCUSKU

Teže od očekivanog ali Hrvatska je u polufinalu

09.08.2012 u 00:05

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija s 25:23 apsolvirala je Tunis i šestom pobjedom u nizu ušla je u polufinale u kojem će Golužini igrači igrati protiv Francuske

Hrvatski rukometaši izborili su polufinale olimpijskog turnira u kojem će za dva dana zaigrati protiv velikih rivala Francuza.

Naši rukometaši opasno su živjeli u prvom poluvremenu i početkom drugog. Ali ne zbog rezultata koji je s vremena na vrijeme bio negativan, već zbog grubosti s kojom su tuniski rukometaši igrali. 'Kauboji' su veliki dio prvog poluvremena proveli na parketu nakon žestokih naleta Tunižana koji su u utakmicu krenuli s jednim ciljem – prebiti Hrvate i na taj ih način isprovocirati, te tu tražiti svoju šansu.

U početku susreta im je to i pošlo za rukom. Naši su ostali šokirani kada su vidjeli što sve argentinski suci, Carlos Maria Marina i Dario Leonel Minore, dopuštaju Tunižanima (udaranje Lackovića koljenom u glavu). No, 'kauboji' su mirni i samo su čekali priliku kada će ovi u tome pretjerati. To se dogodilo u 25. minuti utakmice kada je najbolji strijelac Tunisa Meykel Megannem, bez ikakve namjere da dođe do lopte, rukom u glavu pogodio Ivana Čupića i zaradio izravni crveni karton.

U prvom je trenutku Čupić djelovao kao da ne zna gdje je, ali se nakon određenog vremena pridigao i nastavio igrati. Taj udarac kao da je razljutio naše koji su do poluvremena došli na -1 (12:11), a onda u nastavku preuzeli stvari u svoje ruke.

Serijom 5:1 na početku drugih 30 minuta Hrvatska je povela, te do kraja susreta više nije ispuštala značajnu prednost. Primakli su se Tunižani na svega -2 dvije i pol minute prije kraja, u situaciji kada smo imali igrača manje. No, Domagoj Duvnjak se probio kroz tunižansku obranu i zabio za nedostižnih 25:22. Tunis je do kraja zabio za smanjenje 25:23, ali vremena više nije bilo.

Iako teže od očekivanog, Tunis je riješen i sada slijedi finale prije finala – utakmica s Francuskom. U drugom polufinalu sastaju se Švedska i Mađarska.

Spomenimo za kraj da je najbolji strijelac naše reprezentacije bio Ivan Čupić s osam pogodaka, te da je četiri pridodao Duvnjak, a Manuel Štrlek i Denis Buntić po tri.

OI rukomet (muški), četvrtfinale:

Mađarska - Island 34:33 (p)
Francuska - Španjolska 23:22
Danska - Švedska 22:24
Hrvatska - Tunis 25:23