grand slam

Tenis izgubio bitku protiv koronavirusa; US Open mora 'bježati' što dalje od New Yorka

25.04.2020 u 10:26

Bionic
Reading

Po prvi put od drugog svjetskog rata otkazan je Wimbledon, Roland Garros i dalje je upitan, a čini se kako je odigravanje US Opena pod velikim znakom pitanja. Jedan od mogućih scenarija prema kojem bi se posljednji Grand Slam sezone možda mogao odigrati je da se cijeli turnir preseli izvan New Yorka

New York je u ovom trenutku jedno od žarišta pandemije koronavirusa, jedan od najvećih svjetskih gradova doslovno je paraliziran i pitanje je kad će se život vratiti u normalu. Ako je uopće i bude...

Zato su organizatori posljednjeg Grand Slam turnira Sezone, US Opena, počeli najozbiljnije razmišljati da se cijeli turnir - ako će se uopće igrati - preseli izvan New Yorka.

Inicijalni plan je da se US Open igra od 24. kolovoza do 13. rujna na terenima Flushing Meadowsa u New Yorku.

No, u ovom trenutku postoji veliki problem i prepreka za odigravanje ovog Grand Slama. Naime, jedan dio velebnog teniskog centra pretvoren je u bolnicu za prihvat oboljelih od koronavirusa, dok je drugi prihvatilište i prenoćište za tisuće beskućnika kojima se tamo svakodnevno dijele besplatni obroci.

Plan organizatora US Opena, ako će se turnir igrati u predviđenom terminu do kojeg je ostalo gotovo četiri mjeseca, ja da sve prebace u Indian Wells koji je inače domaćin jednog od najjačih i najprestižnijih ATP/WTA turnira uopće. Neslužbeno je to 'peti Grand Slam' i gotovo je sigurno kako će ove godine - ako se pandemija koronavirusa u SAD-u primiri - ugostiti i 'pravi' Grand Slam.

Sam turnir u Indian Wellsu trebao se igrati u ožujku, ali je zbog koronavirusa otkazan. Sada bi Palm Springs u Kaliforniji ipak mogao dočekati najbolje svjetske tenisačice i tenisače.