EMOCIJE NA VRHUNCU

Tema o kojoj svi šute; je li ovo Kostelićev oproštaj od Sljemena?

03.01.2017 u 10:15

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić jedva čeka spustiti se još jednom na zagrebačkom Sljemenu gdje se u četvrtak, 5. siječnja vozi utrka skijaša FIS Svjetskog skijaškog kupa. No sve se više govori kako bi to mogla biti i oproštajna Kostelićeva utrka

Čelni ljudi Hrvatskog skijaškog saveza vješto izbjegavaju govoriti o 37-godišnjem Ivici Kosteliću i njegovu mogućem umirovljenju od profesionalnog skijanja. Čak se spominje kako bi zbog zdravstvenog stanja, jer koljena su sve slabija, ovo mogla biti njegova oproštajna sljemenska utrka.

Odavno je poznato kako se Kostelić posebno veseli atmosferi na Sljemenu.

'Poseban je to osjećaj. Toga nema ni na jednom drugom skijalištu. Posebna je to energija koja odlikuje sljemensku utrku, jedno fer navijanje koje je ostalo u lijepoj uspomeni svim natjecateljima', kazao je za HRT Kostelić dodavši:

>> Iskreni Ivica Kostelić; rekao je veliku istinu uoči utrke na Sljemenu!

'Moja želja je da izdržim do Olimpijskih igara 2018., ali koljeno je u lošem stanju. Ono je svake godine malo slabije. Ne znam je li ovo posljednje Sljeme, ali to nije važno - glavno da uživamo u utrci.'

Nema sumnje kako će sljemenska utrka u četvrtak za obitelj Kostelić biti posebna. Taj dan 35. rođendan slavi Janica Kostelić, a Ivicu će osim roditelja i janice iz prvih redova bodriti i supruga Elin te sinovi Ivan i Leon. Emocije će biti na vrhuncu, pogotovo ako Ivica Kostelić – koji nije bi blizu nekadašnje forme – nekim čudom s visokim startnim brojem izbori plasman u drugu vožnju. U nekom ludom scenariju nije nemoguće da se uključi u borbu za bodove i da se od Sljemena - staze na kojoj je kao klinac naučio skijati – oprosti sa stilom. To je svakako zaslužio.