sam odlučuje o svemu

Tek se vratio na teren, a već su stigli novi problemi za Ansua Fatija: Barcelona ga želi poslati u Finsku, a odluku su prebacili na njegova leđa

22.01.2022 u 07:57

Bionic
Reading

U četvrtak je popunjeno i posljednje mjesto u četvrtfinalu španjolskog Kupa kralja. Nogometaši Athletica su u Bilbau svladali Barcelonu s 3:2 nakon produžetaka. Naravno, taj poraz Katalonce itekako boli, ali na njihovu žalost, to nije jedini 'ožiljak' s te utakmice

Mladi, 19-godišnji krilni igrač Barcelone Ansu Fati, od kojeg se na Nou Campu u budućnosti očekuju velike stvari, još je jedan razlog za brigu na Nou Campu.

Naime, Fati, kojem je Xavi dao priliku u dvoboju protiv Athletica u 61. minuti, u 96. minuti dvoboja doživio je ozljedu, zbog koje je morao izaći s terena. Radi se o ozljedi butnog mišića, zbog koje je s terena otišao u suzama.

Barcelona bi trebala ove subote objaviti koliko je stanje ozbiljno.

Ipak, španjolski mediji već imaju informacije o težini ozljede Fatija, a prema njima, mladi bi nogometaš mogao propustiti sljedeća dva do tri mjeseca, ako se ne odluči ići 'pod nož'.

Međutim, prema istom izvoru, Barcelona je navodno Fatiju savjetovala operaciju. Ako Fati taj prijedlog prihvati, njegov oporavak trajat će puno duže i za njega će ova sezona biti gotova.

Operacija bi se trebala obaviti u Finskoj, a klub je prepustio odluku nogometašu i njegovoj obitelji, a tijekom dana očekuje se njihova odluka.

Fati je u studenome 2020. godine doživio tešku ozljedu koljena zbog koje nije igrao čak devet mjeseci.

Ipak, uspio se oporaviti te je ove sezone u svim natjecanjima odigrao deset utakmica postigao pet golova. Za prvu momčad Barcelone odigrao je 53 utakmice i zabio 18 golova.