POREZ NEMA MILOSTI

Talijanske vlasti: Maradoni nije oprošten dug

01.02.2013 u 16:32

Bionic
Reading

Iako je ranije došla vijest kako su talijanske vlasti poništile financijski dug Diega Maradone, kasnije je talijansko pravosuđe demantiralo tako nešto

'Diego Armando Maradona može doći u Italiju i to od ovog petka kao slobodan čovjek', rekao je Angelo Pisani, odvjetnik jednog od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena.

Takvu su vijest tijekom petka plasirali svi svjetski mediji. Međutim, nije dugo trebalo da talijanske vlasti opovrgnu takvu izjavu odvjetnika Pisanija, te da upute službeno priopćenje:

'Komisija u središnjoj poreznoj upravi nije poništila dug od 40 milijuna eura, niti ga oprostila. Diego Armando Maradona i dalje je slučaj poreznih vlasti i tereti se za taj iznos'.

Prije čak osam godina talijansko je pravosuđe odredilo da je Maradona dužan državi spomenutih 40 milijuna eura zbog utaje poreza, koju je skupio u vrijeme dok je kao nogometaš nastupao u Napoliju, od 1984. do 1991. godine.

Podsjetimo da je prije nešto više od pola godine Maradona odlučio krenuti s protutužbom, odnosno traženjem kompenzacije od talijanskog pravosuđa. Zahtijevao je 50 milijuna eura za štetu koja mu je nanesena u posljednjih deset godina. Jer, kako je sam naveo, u tom je periodu, navodno, izgubio priliku potpisati nekoliko unosnih ugovora s talijanskim klubovima koji su ga htjeli za trenera, ali mu je istovremeno bio i zabranjen pristup Italiji.