ISKRENI BUFFON

Talijanima se ne igra ako utakmica nema 'težinu'

01.03.2012 u 16:26

Bionic
Reading

Buffon, kao i većina onih koji su gledali utakmicu protiv SAD-a, smatra da Italija nije zaslužila izgubiti s 1:0, ali je otkrio i jedan detalj koji baš i nije pohvalan za profi sportaše koji zarađuju 'masne pare' da natjeravaju loptu po terenu

Vratar talijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon nije teško primio jučerašnji poraz od SAD-a, jer smatra da Italija najbolje igra kada se za nešto bori.

Buffon, kao i većina onih koji su gledali utakmicu protiv SAD-a, smatra da Italija nije zaslužila izgubiti s 1:0 (Dempsey), ali je i otkrio jedan detalj koji baš i nije pohvalan za profesionalne sportaše koji zarađuju 'masne pare' da natjeravaju loptu po terenu.

'Igramo bolje kada je neki ulog u pitanju, kada se za nešto borimo', priznao je Buffon i nastavio.

'Ne uživamo u igri u posljednje dvije utakmice. Iako smo izgubili smatram da nismo to zaslužili jer smo bili bolja momčad', rekao je talijanski vratar.

Buffon se osvrnuo i na prvi susret predstojećeg Eura u Ukrajini i Poljskoj protiv Španjolske.

'Ona je aktualni europski i svjetski prvak i to je dovoljno reći o njihovoj snazi i kvaliteti. Smatram da je to najbolja momčad svijeta koja je sastavljena od vrhunskih pojedinaca' zaključio je Talijan.

Hrvatska će drugu utakmicu u skupini C na ovoljetnom Euru igrati upravo protiv Italije i to 14. lipnja.