NAJBOLJI NA SVIJETU

Talentirani Slavonci postali Arsenalovi prvaci

24.05.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Pokal je naš! Hrvatska 'Moja domovina' možda je po prvi put odjekivala Emiratesom, a slavlju virovitičkog tima pridružili su se i mnogobrojni Englezi koji su se u njihali u ritmu naših pjesama koje je na tribinama poznatog stadiona pjevala grupa roditelja i stručnog stožera Arsenalove škole nogometa iz Virovitice

Finale je završilo, Angelo Radović (Virovitica), Robert Knežević (Babina Greda), Marko Stanić (Pleternica) i Perica Mišković (Orašje) pod vodstvom trenera Damira Filipovića u završnici discipline 3x3 svladali su Arsenalovu momčad Central London i postali svjetski prvaci u konkurenciji čak 32 momčadi iz cijeloga svijeta. Trener Damir Filipović nije mogao doći k sebi. Navrle su emocije, navijači, Emirates, čestitke…sve se dogodilo tako brzo.

12 utakmica - 12 pobjeda

Ukupno su slavonski Arsenalovci odigrali 12 utakmica, kvalifikacije su 'proletjeli' s osam glatkih pobjeda, a zatim su svladali momčad selekcije Londona, Bahreina, Singapura i Central Londona.

'Presretan sam i to je teško opisati. Mislim da je ovo veliki uspjeh u kojeg je uložen naš veliki rad, ali svakako treba zahvaliti Perici, Angelu, Robertu i Marku na odličnoj 'izvedbi'. Zaslužili su veliki pljesak jer su se pokazali pravim majstorima na travnjaku Emiratesa, a ovo su trenuci koji ostaju u sjećanju cijeli život,' istaknuo je Filipović.

Slavonci su baš na Emiratesu dokazali da su s pravom u grčkom Loutrakiju dobili pozivnicu za tradicionalni Arsenalov turnir na kojem se natječu momčadi svih Arsenalovih škola i akademija iz cijeloga svijeta, od Singapura do Londona. Prave tobdžije, rekli bismo, jer su u mrežu svojih protivnika u desetak utakmica 'spakirali' više do tridesetak golova.

'Vi ste pravo osvježenje i veliko čudo. Znao sam da ćete pobijediti jer onaj tko ovako igra nogomet zaslužuju pobjednički pokal u sredini travnjaka Emiratesa,' rekao je nakon pobjede virovitičkih klinaca Paul Shipwright, direktor Arsenalove škole za Bliski Istok i Sjevernu Afriku.

Pobjednička gusjenica

Dvanaestogodišnji Marko Stanić iz Pleternice jedva je čekao da zaigra na pravoj engleskoj ljepotici, a kada je započela igra, osjećao se kao da nogomet igra na bilo kojem igralištu.

'Lijepo je pobijediti, nije bilo teško. Lijepo smo igrali i sada se vraćamo kući s medaljama i pokalom,' rekao je Marko dok je njegov prijatelj Perica jeo čips jer kako kaže, sendviče sa šunkom i sirom koje su dali organizatori baš ne voli, pa bili oni i od Arsenala.

'Sad kad smo pobijedili, dobro bi mi došao hamburger ili cheeseburger. Bitno da smo prvi i da smo igrali dobro. Bilo je naporno jer je bilo dosta utakmica, ali izdržali smo do kraja,' kazao je Mišković.

Slavlje valovima

Ni Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa iz Virovitice nije krio oduševljenje. Bio je sa svojim igračima i trenerom na terenu, nervoza se osjetila, a kad se začuo zvižduk suca za kraj utakmica, krenule su suze radosnice.

'Dogodilo se ono čemu smo se svi potajno nadali. Pokazali smo da smo najbolji i to je veliki rezultat. I dalje nastavljamo s kvalitetnim radom,'zaključio je Špiranec i nastavio slaviti veliku pobjedu male i relativno nove škole nogometa koja djeluje tek sedam mjeseci.

Pobjednička družina

A kako je sve počelo? Prije točno mjesec dana u Arsenalovom kampu u Grčkoj četvorica najboljih osvojili su prvo mjesto u disciplini 3x3 te su osigurali nastup na završnom turniru koji je održan 20. svibnja na glavnom terenu Arsenalovog Emirates stadiona. Slavonci su u Londonu pet dana, a uskoro ih očekuje novi poziv u britansku prijestolnicu kada će u poluvremenu jedne službene utakmice Premier lige pred punim stadionom primiti još jedan pobjednički pokal. A kada su polazili u London, bio je to još jedan veliki san koji je na kraju postao istinit.