LEON SE PROSLAVIO

'Talent stoljeća' zaludio Njemačku: Preko noći postao najtraženiji nogometaš!

30.06.2017 u 10:51

Bionic
Reading

Nakon što je s dva pogotka u samo osam minuta dotukao Meksiko u polufinalu Kupa konfederacija, aktualizirale su se riječi trenera Bochuma koji je Leona Goretzku prozvao 'talentom stoljeća', a mladi igrač postao je preko noći iznimno poželjno pojačanje...

Njemačka se ne mora bojati za svoju nogometnu budućnost. Iako bez najvećih zvijezda Elf je prilično lako dogurao do finala Kupa konfederacija, a na scenu su stupili neki novi veliki talenti koji će nositi igru reprezentacije na velikim natjecanjima koja slijede.

  • +3
Kup konfederacija, polufinale: Njemačka - Meksiko Izvor: Reuters / Autor: DARREN STAPLES

Osim Time Wernera nakon četvrtka najviše se priča o Leonu Goretzki, veznjaku koji je s dva pogotka u samo osam minuta dotukao Meksiko u polufinalu i tako najavio velike stvari u nastavku svoje karijere.

Riječ je o 22-godišnjaku koji trenutno nastupa za Schalke, a prije pet godina već na početku karijere njegov tadašnji trener Bochuma prozvao ga je 'talentom stoljeća'.

Goretzka je u Njemačkoj već neko vrijeme iznimno cijenjeni mladi igrač, a sada se impresivnom trkom, dodavanjima te golovima predstavio svjetskoj javnosti.

Leon Goretzka Autor: Youtube

Leon je protiv Meksika proglašen igračem utakmice, a u finalu protiv Čilea također će biti bitan kotačić Löwove momčadi te nikog ne bi iznenadilo da i prvaku Južne Amerike zagorča život.

Očekivano, Goretzka je preko noći postao silno popularan među ljubiteljima nogometa, ali i na tržištu igrača pa je veliko pitanje hoće li ostati u Schalkeu. Jako ga želi minhenski Bayern, a Klopp bi ga rado doveo u Liverpool. Ako i ostane u Gelsenkirchenu, klub će ga teško zadržati nakon Svjetskog prvenstva sljedeće godine, na kojem bi lako mogao ponovo zablistati...