BAYERN NA PREKRETNICI

Svlačionica 'kuha': Hoće li igrači potjerati Guardiolu?

02.05.2014 u 11:21

Bionic
Reading

Ponajveći talent njemačkog nogometa Mario Götze lani je iz Borussije Dortmund prešao u redove velikog rivala Bayerna, uz odštetu od 37 milijuna eura. No, prva sezona na Allianz Areni mu nije donijela ono što je htio. Nije jedini, trener Guardiola u svlačionici ima sve manje istinskih saveznika

Priznao je to u izjavi za Bild Götze koji kod Pepa Guardiole najčešće ulazi s klupe, a u najvažnijim utakmicama ima vrlo skromnu minutažu. Statistika mu nije loša, u službenim je utakmicama postigao 13 pogodaka i 12 puta asistirao, ali minutažom nije zadovoljan.

'Naravno da nisam sretan. Ali, nastavit ću se boriti i nadam se da ću uskoro zadobiti trenerovo povjerenje kako bih igrao od prve minute,' istaknuo je Götze.

Bild, međutim, dodaje da je odnos između Guardiole i Götzea prilično hladan, te da razlike između njih dvojice neće biti lako premostiti. Može li to dovesti do ranog rastanka ili će Götze nastaviti tražiti sreću u Münchenu, trebali bi pokazati sljedeći mjeseci. U svakom slučaju, prilično je jasno da Bayernu neće nedostajati ponuda ako odluči prodati mladog nogometaša.


A što tek reći za ponajboljeg nogometaša još uvijek aktualnog europskog prvaka Thomasa Müllera? Kicker donosi priču u kojoj univerzalni ofenzivac više ne uživa u Münchenu i kako je spreman promijeniti sredinu nakon čak 14 godina u Bayernu. Niti njemu ne odgovara Guardiolino kopiranje Barcinog stila koji je Bavarcima donio silaznu putanju i gubljenje laskave titule - prvaka svega. Za Müllera je iznimno zainteresiran Louis Van Gaal koji bi ovih dana rebao preuzeti Manchester United...

Za Marija Mandžukića već znamo, Shaqiri bi mogao pojačati redove Seville... Bavarci taj mali egzodus mogu predstaviti i kao rekonstrukciju momčadi, ali ako se popis nezadovoljnih nastavi širiti cijenu će, kao i uvijek - platiti trener.