RISKIRA - SVE

Svjetski prvak odlučio svoje zdravlje opet staviti na kocku!

17.07.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Nakon što je Dani Pedrosa potvrdio svoj nastup na utrci u Laguna Seci ovog vikenda, isto je napravio i Jorge Lorenzo

Dvojica najboljih motociklista sezone doživjeli su teške nesreće posljednjih tjedana, koje su kulminirale odustajanjem obojice od nastupa na Velikoj nagradi Njemačke. Iskoristio je to mladi Marc Marquez koji je pobjedom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Svjesni da bez njih nema tko pobijediti 20-godišnjeg vozača Honde te da će prvenstvo otići u ruke novaka ako se ne vrate na stazu, Pedrosa i Lorenzo odmah su reagirali. Dani Pedrosa, kojem je napukla ključna kost pri teškom padu na treningu u Sachsenringu vraća se već tjedan dana nakon nesreće i pokušat će u Americi pobijediti mlađeg timskog kolegu.

'Ovo je bio veliki udarac, jer bili smo u dobroj poziciji. Ipak, najvažnije je da se osjećam dobro,' najavio je Pedrosa, a ubrzo je stigla reakcija najvećeg rivala.



Iako je objavio kako se neće utrkivati prije Indianapolisa 18. kolovoza, Jorge Lorenzo ponovo je odlučio staviti svoje zdravlje na kocku. Naime, u Assenu slomljena ključna kost, zbog koje su mu operacijom ugradili pločicu i osam vijaka, dva tjedna kasnije u Njemačkoj pretrpjela je novi udarac, nakon teškog pada. Jorge je morao na novu operaciju, jer se pločica pomaknula, a sada tjedan dana kasnije opet namjerava voziti.

'Odlučili smo doći u Lagunu. Nakon konzultacija s liječnikom pokušat ću voziti. Mislio sam da bi bilo najbolje uzeti vremena za oporavak, no zadnjih dana se osjećam bolje pa ću probati voziti, no ne mislim previše riskirati,' izjavio je Jorge Lorenzo, kojeg bi treći pad u nizu dotukao do kraja.