E SKUPINA

Švicarska - potencijalna hit momčad mundijala

02.06.2014 u 07:52

  • +98

SP BRAZIL-osobne karte svih sudionika

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Dennis Grombkowski

Bionic
Reading

Talentirana mlada generacija i iskusni veterani čine Švicarsku potencijalnim hitom mundijala, ali prije nego počnu razmišljati o osmini finala trebaju proći skupinu u kojoj se nalaze s Francuskom, Ekvadorom i Hondurasom

Plus

Od kad su 2009. osvojili Svjetsko prvenstvo do 17 godina, Švicarci su skrenuli pažnju nogometnog svijeta na sve više kvalitetnih mladih igrača koji izlaze iz njihovih pogona. mladi igrači će imati veliku ulogu i u ovoj reprezentaciji. Ricardo Rodriguez na lijevom beku, Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Admir Mehmedi i Josip Drmić su neki od mladih talenata od kojih se mnogo očekuje na prvenstvu. Zajedno s njima su u momčadi iskusni igrači poput Juventusovog Lichsteinera i Napolijevih Inlera, Behramija i Džemailija, koji već dugo vremena nastupaju u jakim klubovima. Ne pretjerano teška skupina im nudi priliku za siguran početak a očekuje se kako će glavni igrači biti spremni za početak prvenstva.

Minus

Stoperski par, Fabian Schär i Steve von Bergen, ne ulijevaju previše povjerenja, a Ottmar Hitzfeld ima razloga za brigu i oko napada. Švicarski napadači nisu bili efikasni u kvalifikacijama i mnogo toga će pasti na novog reprezentativca Josipa Drmića koji je zabio 17 golova u debitanskoj sezoni u Bundesligi.

Zvijezda - Xherdan Shaqiri

Mladi Bayernov igrač, Shaqiri je rođen na Kosovu, a od 1992. živi u Švicarskoj. U ljeto 2012. je došao u Bayern kao velika nada i, premda je u klubu uglavnom imao sporednu ulogu, njegov talent na krilu ili u ofenzivnom dijelu veznog reda će biti presudan ako Švicarska misli ostaviti dublji trag u Brazilu.

E skupina | ŠVICARSKA


Ottmar HITZFELD [Njemačka], izbornik

Golmani: Diego Benaglio (Wolfsburg), Roman Buerki (Grasshopper), Yann Sommer (Basel)

Braniči: Johan Djourou (Hamburg), Michael Lang (Grasshopper), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Fabian Schaer (Basel), Philippe Senderos (Valencia), Steve von Bergen (Young Boys), Reto Ziegler (Sassuolo)

Veznjaci: Tranquillo Barnetta (Eintracht Frankfurt), Valon Behrami (Napoli), Blerim Dzemaili (Napoli), Gelson Fernandes (Freiburg), Goekhan Inler (Napoli), Xherdan Shaqiri (Bayern Munich), Valentin Stocker (Basel)

Napadači: Josip Drmić (Nurnberg), Mario Gavranovic (Zurich), Admir Mehmedi (Freiburg), Haris Seferović (Real Sociedad), Granit Xhaka (Borussia Moenchengladbach)