argentinska legenda

Svi su se pitali zašto je i on dobio zlatnu medalju, a sad je napokon stiglo objašnjenje; Sergio Aguero ovo će pamtiti cijelog života

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 21.12.2022 18:08
  • Objavljeno 21.12.2022 u 18:01
Bionic
Reading

Sergio Aguero (34) se prije točno godinu dana oprostio od profesionalnog nogometa nakon što su mu liječnici otkrili srčanu manu. No, legendarni se napadač, koji je za Argentinu odigrao 101 utakmicu i zabio 41 gol, ukazao na SP-u u Katru, slavio je s 'gaučima' titulu te je dobio i zlatnu medalju namijenjenu svjetskim prvacima. Sad je otkriveno kako mu je sve to uspjelo...

Bivši argentinski reprezentativac Sergio Aguero (34) neočekivano se našao u centru pažnje nakon pobjede Argentine protiv Francuske u finalu Svjetskog prvenstva u Katru. Slavio je Aguero s argentinskim igračima, pozirao s peharom pobjednika, a dobio je i zlatnu medalju, iako nije bio dio reprezentacije.

Nikome nije bilo jasno kako je Aguero sve ovo uspio 'srediti', jer je prije točno godinu dana objavio kraj karijere zbog srčanih problema. Do tada je odigrao 101 utakmicu u dresu Argentine i zabio 41 gol, punih 15 godina bio je praktički nezamjenjiv član prvih 11 'gauča' na svim natjecanjima.

A sada su argentinski mediji otkrili pozadinu ove dirljive i nadasve emotivne priče.

Naime, na nagovor njegovog dobrog prijatelja Lea Messija Argentina je Aguera 'potiho' registrirala kao jednog od pomoćnih trenera na ovom SP-u.

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Aguero je u Katar stigao samo par dana pred sam početak SP-a, ali ne kao član reprezentacije, već u privatnom aranžmanu. Nije boravio u hotelu s reprezentacijom, ali to se iznenada promijenilo uoči velikog finala s Francuzima. Aguero je prvo odradio nekoliko treninga s momčadi, a potom je objavljeno i to da je bio cimer Leu Mesiju pred finale s Francuzima. Inače su baš njih dvojica godinama bili cimeri na okupljanjima reprezentacije, a Messi je u Katru jedini imao apartman samo za sebe... Dok se nije 'ukazao' njegov stari cimer Aguero.

  • +32
Argentina, doček reprezentacije, Buenos Aires, 20.12.2022. Izvor: Profimedia / Autor: LUIS ROBAYO / AFP / Profimedia

Finalnu utakmicu je pratio s tribina, ali se odmah nakon pobjede Argentine nekako ipak probio na teren te iskreno slavio titulu svjetskih prvaka s donedavnim suigračima.

Na kraju je zahvaljujući Leu Messiju dobio i zlatnu medalju svjetskog prvaka o kojoj je sanjao cijelog života.

Podsjetimo, Aguero s Argentinom 2021. godine osvojio Copa Americu, ali samo par mjeseci nakon osvajanja prvog trofeja s reprezentacijom otkriveni su mu srčani problemi zbog kojih je morao prekinuti profesionalnu karijeru. Tako mu je propao plan da se od reprezentacije oprosti na ovom SP-u u Katru, ali je njegov veliki prijatelj Messi ipak uspio 'srediti' da i Sergio Aguero na kraju dobije toliko željenu zlatnu medalju.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal