dobro je prošao

Svi su očekivali da će Edin Džeko dobiti brutalnu kaznu, ali Dijamant se izvukao

02.02.2019 u 09:14

Bionic
Reading

Kapetan reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko u četvrtak je na utakmici talijanskog Kupa dobio izravni crveni karton nakon što se sukobio sa sucem utakmice. Navodno je Džeko u burnoj raspravi psovao, a na kraju i pljunuo suca Gianlucu Manganiella. Sad je doznao kaznu za taj svoj čin u naletu bijesa

Edin Džeko je na utakmici protiv Fiorentine u igru ušao u drugom poluvremenu, a pri vodstvu 'viola' 4:1 histerično je reagirao prema sucu Manganiellu s kojim je ušao žestoki verbalni okršaj, a navodno ga je i - pljunuo!

Džeko je zbog toga dobio izravni crveni karton, a očekivala se i teška kazna zbog nedoličnog ponašanja. No, sudac i delegat na kraju utakmice u zapisniku nisu naveli da je Dijamant pljunuo suca, pa je na kraju - barem što se tiče kazne - još i dobro prošao.

>> Edin Džeko izgubio kontrolu i pljunuo suca; za ovakav ispad čeka ga drastična kazna

Tako je Edin Džeko dobio samo dvije utakmice zabrane nastupa, ali samo u talijanskom Kupu, te još 10.000 eura zbog nedoličnog ponašanja i verbalnog napada na suca! Neki će reći da je sjajno prošao jer se očekivalo da će to biti puno teža kazna, kako disciplinska, tako i novčana.

  • +20
Edin Džeko - BiH nogometaš Izvor: Pixsell / Autor: ALBERTO LINGRIA/XINHUA/PIXSELL

No, ovo je samo kazna Disciplinske komisije, a Džeko će dodatno 'po prstima' dobiti i od klupskih čelnika. U Romi su najavili kako će svog najboljeg strijelca sigurno kazniti zbog narušavanja imidža kluba, a to će biti novčana kazna. I sigurno će biti veća od 10.000 eura. Kazne će zbog katastrofalnog poraza 7:1 od Fiorentine, jednog od najtežih u povijesti kluba, zaraditi i svi igrači. Zbog takve sramote upitan je i status trenera Eusebija Di Francesca kojemu opasno prijeti otkaz...