tanki živci

Edin Džeko izgubio kontrolu i pljunuo suca; za ovakav ispad čeka ga drastična kazna

30.01.2019 u 21:41

Bionic
Reading

Roma je na gostovanju kod Fiorentine u četvrtfinalu talijanskog Kupa doživjela jedan od najtežih poraza u klupskoj povijesti, izgubila je 'vučica' čak 7:1. No, još veći problem mogla bi biti kazna koja čeka Edina Džeku koji je u naletu ludila - pljunuo suca!

Zaradio je Edin Džeko izravan crveni karton nakon što je u naletu bijesa pljunuo suca utakmice Gianlucu Manganiella.

Ušao je 'Dijamant' u igru u 46. minuti, gubila je Roma u tom trenutku 3:1, a Džeko i suigrači nikako nisu mogli parirati razigranoj Fiorentini. Primila je 'vučica' u nastavku još dva gola, a potom je u 72. minuti ostala bez svog najboljeg strijelca.

Džeko se krenuo verbalno obračunati sa sucem utakmice nakon što je Lorenzo Pellegrini pao pred šesnaestercem domaćih, ali djelitelji pravde nisu svirali faul. Bijesni Džeko svašta je izgovorio sucu u žučnoj raspravi, a u jednom ga je trenutku jednostavno - pljunuo u lice! Jasno je da mu je sudac pokazao izravni crveni karton, a do kraja je Roma s igračem manje primila još dva gola za konačnih 7:1.

>> Fiorentina 'razmontirala' Romu; 'vučica' primila čak sedam golova, Pjaca i Ćorić gledali s klupe

Sada svi u klubu strahuju od moguće kazne. Dvije utakmice Roma će sigurno biti bez Džeke zbog izravnog crvenog kartona, ali disciplinska komisija neće mu oprostiti ovaj ponižavajući ispad i čaka ga drastična kazna.

  • +20
Edin Džeko - BiH nogometaš Izvor: Pixsell / Autor: ALBERTO LINGRIA/XINHUA/PIXSELL

Talijanski mediji navode kako mu ne gine najmanje pet utakmica kazne za pljuvanje suca, a mogao bi dobiti i popriličnu novčanu kaznu.