DEŽURNI KRIVAC ZA SVE

Svi pljuju po Cristiane kao da je ona jedina

11.01.2012 u 17:46

Bionic
Reading

Cristiane Santos nije ni prva, a ni posljednja osoba koja je pala na doping kontroli. No nevjerojatno je koliko je na nju ogorčena MMA javnost, od samih fanova i vlasnika borilačkih organizacija do protivnica

Brazilka nije imala konkurenciju, lako se obračunavala sa suparnicama, ali njezin pobjednički niz je okaljan nakon što je pala na doping kontroli. Ekspresno su je kaznili s 2500 dolara, suspendirali je na godinu dana, oduzeli joj titulu te maknuli s MMA ljestvica.

To očigledno nije bilo dovoljno pa sada ženski Cyborg trpi brojne verbalne napade. I predsjednik UFC-a Dana White ju je uzeo na zub iako je i u svojem dvorištu imao borce koji su bili dopingirani.

Tada se njima nudila pomoć i pružala podrška, ali ne i Cristiani Santos, koja je tako postala dežurni krivac za sve doping skandale u MMA svijetu.

Sada je i nadolazeća zvijezda u ženskom ultimate fightu, Amerikanka Ronda Rousey,odlučila prokomentirati situaciju koja je zadesila svrgnutu vladaricu Strikeforcea.

'Mislim da nitko tko ima barem pola mozga nije iznenađen. Imam miješane osjećaje o tome što je Cyborg uhvaćena u varanju, jer su svi ionako znali da vara, a ja sam uvijek željela u meču protiv nje pokazati da vam ne trebaju steroidi da biste pobijedili', ispričala je Rousey te nastavila oštro napadati.

'To što je pala na doping testu je dobra stvar. Nisam prema njoj imala nimalo respekta, jer sam znala da je varalica, a sada to znaju i svi ostali. Ako se vrati, ona neće biti isti borac kao i prije. Tada će vjerojatno probati ljudski hormon rasta koji se teže otkriva. Ukoliko Strikeforce uopće bude želio da se vrati.'

Santos napadaju sa svih strana