potvrda iz momčadi

Ako se dogodi ono što mnogi očekuju, Red Bull će napustiti Formulu 1

05.09.2018 u 09:28

Bionic
Reading

Helmut Marko je potvrdio kako u slučaju neuspješne suradnje s Hondom Red Bull nema namjere ostati u elitnom automobilističkom natjecanju...

Podsjetimo, nakon neuspješne suradnje s Renaultom u eri turbo motora 'bikovi' su se odlučili preći na Hondu u sljedećoj sezoni čiju pogonsku jedinicu već iskušavaju u bolidima Tora Rossa u 2018. godini.

  • +11
Formula 1, VN Italije Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Iako se čini da su se Japanci popravili od doba suradnje s McLarenom kojem su isporučivali katastrofalne motore, mnogi vide ovaj potez Red Bulla kao korak unazad, a ako se to potvrdi, stigla je potvrda da će to biti i kraj četverostrukih prvaka svijeta u elitnom automobilističkom natjecanju.

'Zadovoljni smo suradnjom s Hondom, no ako ona iz nekog razloga ne bude funkcionirala kako očekujemo, Red Bull će napustiti Formulu 1,' izjavio je Helmut Marko za Speedweek.

'Suradnja Honde i Tora Rossa zasad prolazi dobro. Nakon katastrofe s McLarenom Honda je bila blizu odlaska iz Formule 1 i morali smo uvjeriti Japance intenzivnim razgovorima da nastave s nama,' dodao je Mateschitzev posebni savjetnik unutar F1 momčadi 'bikova' koji vjeruje kako ipak nisu napravili fatalnu pogrešku prelaskom na japanske pogonske jedinice. No, ljubitelji Formule 1 ostaju skeptični...