DOBRA VIJEST

Sve veće šanse za nastup Ivice na Sljemenu

01.01.2010 u 13:56

Bionic
Reading

Utrke Svjetskog kupa u skijanju na Sljemenu će biti održane usprkos južini koja je zahvatila Zagreb posljednjih dana. Inspekcija je potvrdila da će staza biti spremna, a odlična vijest je i to što je Ivica Kostelić započeo s punim treninzima i ako ne bude novih komplikacija, nastupit će u srijedu

U četvrtak je usprkos toplom vremenu i obilnoj kiši napravljena završna priprema te je staza spremna za utrke 3. i 6. siječnja.

'Kasno u novogodišnjoj noći direktor ženskog Svjetskog kupa zadužen za pripremu staza, Austrijanac Markus Mayr, vođa natjecanja Reno Fleiss, ekipa iz Skijališta Sljeme i radnici iz klubova Hrvatskog skijaškog saveza završili su pripremu staze Crveni spust, koja s minimalnim, ali dovoljnim količinama snijega potpuno spremna čeka zahlađenje. Zadnje obilne kišne padaline čak će i pomoći da staza bude još tvrđa kada zahladi. Kako su nas izvijestili iz DHMZ-a, već oko ponoći 1. siječnja bi se temperatura trebala spustiti ispod ništice, a sutra, 2. siječnja do kraja dana i ispod -5, te bi se sutra Sljeme trebalo zabijeliti s nekoliko centimetara snijega. Tako bi nedjelja, koja se očekuje sunčana i hladna, trebala osvanuti u pravom zimskom ugođaju, što je dodatni razlog za poziv svim gledateljima na Sljeme', izvijestio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

U četvrtak do kraja dana prodano je oko 3.000 ulaznica za žensku utrku, dok se glavna prodaja, s obzirom na toplo vrijeme proteklih dana, očekuje tek u subotu i na sam dan utrke.

Start prve vožnje ženske utrke je u 9.45, druge u 12.30, a u 16 sati na rasporedu je humanitarna utrka skijaških legendi Hypo Zagreb Ski Legends, na kojoj uz ostale zvijezde skijaškog sporta nastupa i snježna kraljica, naša Janica.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakon uspješne operacije meniska desnog koljena i rehabilitacije u Daruvarskim toplicama već nekoliko dana trenira u austrijskom Innerkremsu.

'Ivica je u četvrtak započeo i s treningom na stazi pod punim opterećenjem koji je podnio jako dobro, a u petak je odlično odradio i trening na zaleđenoj stazi te ukoliko ne bude nekih nepredvidivih okolnosti ili pogoršanja, Ivičin nastup na Sljemenu ne bi trebao biti upitan', izvijestio je direktor Hrvatskih alpskih reprezentacija Vedran Pavlek.