riječ pobjednice

Mikaela Shiffrin po peti je put okrunjena za Snježnu kraljicu, a nakon utrke je imala poruku za organizatore: Svaka čast!

04.01.2023 u 19:30

Bionic
Reading

Američka skijašica Mikaela Shiffrin peti je put osvojila slalom na Sljemenu, a danas je u Zagrebu na Snježnoj kraljici ujedno ostvarila i 81. pobjedu karijere. Samo jednu više ima rekorderka Lindsey Vonn

Pet je puta Mikaela Shiffrin slavila na Snježnoj kraljici. Slalom na Sljemenu postaje njezina najdraža utrka...

'Teško je bez emocija na takve brojke. Imam sjajna sjećanja na Zagreb, ljude i publika ovdje. Osjećam da bi bilo uzbudljivo i da je Petra pobijedila. Dala sam sve od sebe, no sutra je druga priča. Vrijeme je toplo i za to nije odgovorna ekipa koja priprema stazu. Oni su u ovim uvjetima učinili sve što su mogli. Nevjerojatno je da smo u tako toplim uvjetima uspjeli održati natjecanje. Nadam se da ćemo i sutra moći skijati. No, kad je podloga mekana, onda se lako mogu dogoditi ozljede. O tome moramo voditi brigu u budućnosti. Ja nisam imala osjećaj da su današnji uvjeti na stazi bili opasni', rekla je Mikaela Shiffrin te dodala:

'Izrazito sam zadovoljna. Danas je bilo tako zabavno skijati. U obje vožnje sam se osjećala sjajno, dala sam sve od sebe. Sjajno je kad ovako odskijaš. Kruna me malo i plaši jer se tako lako polomi. Najveće pitanje je kako doći doma, a da mi se ne razbije. Jako je osjetljiva, svaka kruna mi se do sada razbila pa smo ih morali popravljati', kaže Shiffrin, kojoj je jedne sezone sljemenska kruna pala s glave i pukla je:

  • +50
Snježna kraljica 2023., 4.1.2023., druga vožnja Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'U Zagrebu se osjećam sjajno, pogotovo sad kad se publika vratila.'

Kakva je danas bila staza?

  • +12
Mikaela Shiffrin, pobjednica, Snježna kraljica 2023., 4.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

'Očekivala sam da će biti puno gora, uvjeti su bili doista zahtjevni, ali organizator je odradio sjajan posao. Nevjerojatno je da su pod ovako visokom temperaturom uspjeli osigurati stazu na kojoj se može skijati, čestitam im. Činjenica je da je bilo toplo i da se snijeg brzo kvari, ali učinili smo sve da se dobro prilagodimo i ovim uvjetima', kaže američka skijašica koja je na Sljemenu stigla do 81. pobjede u karijeri. Samo jednu više ima Lindsey Vonn:

'Nemam što reći na to, usredotočit ću se na sutra, pričajmo o tome sutra', rekla je kroz smijeh Shiffrin.