svi na maksimir

Poziv Dinama ipak je urodio plodom; jedan detalj kod navijača sve će oduševiti, a pada i rekord stadiona

Bionic
Reading

Utakmica 4. kola Lige prvaka između Dinama i Šahtara počinje u 21 sat, a navijači su se već od ranih popodnevnih sati počeli okupljati oko Maksimira i 'zagrijavati' za povijesnu utakmicu. Stadion je rasprodan, rekordnu posjetu zasigurno neće omesti ni kiša koja je u Zagrebu počela padati iza 17 sati

Znaju jako dobro navijači Dinama koliki je ulog večeras u igri. Ulaznice za utakmicu 4. kola Lige prvaka protiv Šahtara rasprodane su u rekordnom roku, a kako stiže samo dvjestotinjak gostujućih navijača u prodaju je puštena i južna tribina.

Tako bi večeras trebao pasti i rekord Maksimira otkako su uvedeni elektronski brojači gledatelja. Naime, za sada rekord drži utakmica protiv Malmöa u doigravanju za plasman u Ligu prvaka 2011. godine. Tada se na tribinama Maksimira natiskalo točno 30.065 gledatelja, a sad je očito da će ih biti puno više. Spomenimo i to kako je na utakmicu Lige prvaka s Atalantom došlo 28.863 gledatelja, a prošle sezone ih je u Europskoj ligi najviše bilo protiv Benfice - 29.704.

  • +29
Dinamo Šahtar Liga prvaka 6.11.2019. navijači Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Zagrijavanje' za utakmicu počelo je već u ranim popodnevnim satima, u krugu stadiona organizirana je Fan zona, pa brojne navijače u veselom raspoloženju nije spriječila ni kiša koja je u Zagrebu počela padati iza 17 sati. No, meteorolozi su optimistični pa bi za vrijeme utakmice, od 21 sat, kiša trebala zaobići Zagreb i Maksimir...

Izvor: Pixsell / Autor: N.N.

Da ne bi bilo zabune, iz Dinama su i slikovito upozorili navijače kakve kišobrane smiju imati uz sebe na stadionu. Sve kako bi se izbjegli problemi.

'Želite li biti sigurni od kiše na Maksimir večeras dođite s kabanicom ili malim kišobranom, a ne štapnim kišobranom. Gledatelji na stadion ne mogu unijeti štapne kišobrane iz sigurnosnih razloga.'

Iza 18.30 sati u Zagrebu je, srećom, kiša stala. Oko popularnog spomenika bacaču diska okupilo se mnoštvo navijača Dinama. Ono što je lako uočljivo jest da je poziv navijačima dao rezultata, niti jednog navijača nismo vidjeli bez šala.

A da su se navijači očito izuzetno 'napalili' na Dinamove europske utakmice bilo je vidljivo u tramvaju prema Maksimiru. Naime, grupa od petnaestak 'modrih' navijača iz Imotskog dobrih petnaestak minuta zabavljala je suputnike u 'dvanaestici' na putu prema stadionu. Uz Grdovićevu obradu 'Za Dinamo ja dao bih sve', bila je tu i verzija pjesme 'Evo mene dobri ljudi...', a sve su upotpunili dobrom starom 'Kako je dobro vidjeti te opet'. Ne treba isticati kako su dečki u veselom raspoloženju izašli iz tramvaja i pridružili se masi navijača u Fan zoni.

  • +54
Murali i grafiti Bad Blue Boysa posvećeni Dinamu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Kako god bilo, navijači će večeras biti dvanaesti igrač Dinama, Bad Blue Boysi najavili su i novu koreografiju uoči sraza. Svima je jasno da pobjeda protiv Šahtara osigurava još jedno proljeće u Europi, san o plasmanu u osminu finala Lige prvaka vrlo je blizu ostvarenja.

Prognoze govore kako bi večeras na Maksmiru utakmicu Dinama i Šahtara trebalo pratiti čak i više od 32.000 navijača, s takvom 'vojskom' iza sebe nogometaši Nenada Bjelice jednostavno ne mogu i ne smiju kiksati...