ATP MASTERS TORONTO

Sve je jasno kada najbolji tenisač svijeta kaže ovo: Ne znam kako sam pobijedio

11.08.2023 u 10:03

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Carlos Alcaraz nadoknadio je set i 'break' zaostatka protiv Poljaka Huberta Hurkacza (ATP - 17.) te pobjedom 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3) došao do četvrtfinala ATP Masters 1000 turnira u Torontu.

Poljak je nakon osvajanja prvog seta oduzeo servis Alcarazu u prvom gemu drugog seta, ali je tu prednost odmah izgubio. Španjolac je potom osvojio drugi set u 'tie-breaku' i poveo 5:2 u trećem setu. Alcaraz je propustio dvije meč-lopte servirajući u osmom gemu, da bi na kraju ipak došao do pobjede u još jednom 'tie-breaku'.

'Cijeli meč sam se mučio sa servisom. Ne znam kako sam pobijedio', izjavio je prvi tenisač svijeta koji je ove godine slavio u 19 od 21 meča na turnirima Masters 1000 serije.

Alcarazov suparnik u četvrtfinalu bit će Amerikanac Tommy Paul, koji je sa 6:3, 6:2 svladao sunarodnjaka Marcosa Girona.

Francuski veteran Gael Monfils nastavio je nizati pobjede. Nakon što je izbacio četvrtog igrača svijeta Grka Stefanosa Tsitsipasa, 36-godišnji Monfils je sa 6:4, 6:4 svladao i Australca Aleksandra Vukića. Za Monfilsa je to prvo četvrtfinale na ATP Touru od listopada 2021., kad je došao do finala ATP turnira u Sofiji, gdje ga je u dvoboju za naslov pobijedio Talijan Jannik Sinner, koji je njegov sljedeći suparnik u Torontu. Sinner je bez borbe došao u četvrtfinale, jer je Britanac Andy Murray bio prisiljen odustati od meča zbog bolova u mišićima trbušnog zida.

'Osjećam se kao da sam vas iznevjerio. Rijetko sam se nalazio u ovakvoj situaciji i zato se osjećam grozno. Tko zna, možda mi je ovo i posljednji nastup ovdje. Ovakav kraj doista ostavlja loš osjećaj', poručio je trostruki pobjednik kanadskog Mastersa gledateljima na središnjem stadionu teniskog centra u Torontu.

Preostala dva četvrtfinalna para čine Amerikanac Mackenzie McDonald i Španjolac Alejandro Davidovich Fokina te Australac Alex de Minaur i Rus Danil Medvjedev.