GOSPODSKI POTEZ

Sve je jasno, Hrvatsku su mogli izbaciti iz kvalifikacija

29.03.2017 u 19:11

Bionic
Reading

Hrvatska je igrala u Tallinnu kako bi se vratio dug Estoniji iz prošlosti kada je naša mlada reprezentacija (U-21) mogla biti izbačena iz kvalifikacija, ali nije...

Estonski nogometni savez nije bogat, ne može platiti milijune kako bi doveo spektakularnog suparnika i nikome nije bilo jasno zašto je predsjednik HNS-a Davor Šuker dogovorio utakmicu koja je na kraju svega bila kobna za Marka Pjacu.

Ipak, ako se vratimo u prošlost stvari postaju jasnije. Prvi čovjek HNS-a jednostavno nije imao izbora, morao se odužiti Estoncima za njihov gospodski potez iz 28. ožujka prošle godine.

  • +4
Prijateljska utakmica: Estonija - Hrvatska Izvor: Reuters / Autor: INTS KALNINS

Naime, toga dana su u Zaprešiću kvalifikacijsku utakmicu za Euro igrale U-21 reprezentacije Hrvatske i Estonije. Naši mladići su slavili 2:1, ali se na susretu dogodio težak propust. U igru je ušao Ivan Fiolić kojeg uopće nije bilo u zapisniku.

Uefa je Hrvatsku kaznila sa simboličnih pet tisuća eura, a mogli su joj se oduzeti bodovi ili bi možda bila izbačena iz kvalifikacija da su se Estonci žalili. No ponijeli su se korektno i nisu, a zauzvrat su dobili besplatno gostovanje naše najjače selekcije.

Marko Pjaca - ozljeda protiv Estonije

Nažalost, naše reprezentativce je u utorak dočekao loš teren, a najveći ceh je platio Pjaca koji se ozlijedio i za kojeg je sezona završena.