ODLUČILO SRCE

Sve je izgledniji takav scenarij; Ivan Rakitić spreman na veliku financijsku žrtvu kako bi se realizirao senzacionalni transfer

19.03.2020 u 11:24

Bionic
Reading

Ivan Rakitić (32) je pred senzacionalnim povratkom u Sevillu, hrvatski reprezentativac spreman se odreći velikih godišnjih primanja kako bi karijeru završio u klubu iz kojeg je došao u Barcelonu

'Raketa' napušta Camp Nou? Tema je to koja se zadnjih godinu dana učestalo provlači kroz medije. Ugovor ga uz Barcelonu veže do ljeta 2021., ali nema naznaka da bi moglo doći do produljenja suradnje iako je naš reprezentativac nekoliko puta ponovio koliko obožava biti dio katalonskog ponosa.

Cijelu situaciju pozorno su pratili drugi velikani koji bi rado u svojoj svlačionici vidjeli takvog igrača koji se na terenu uvijek podređuje kolektivu i koji je zbog svojeg ponašanja cijenjen kod navijača, suigrača i protivnika.

Zanimanje za Rakitića pokazivali su Milan i Inter, a odnedavno Juventus i Atletico Madrid, no prema informcaijama s kojima raspolaže španjolski sportski dnevnik Marca hrvatski veznjak je jako blizu prelaska u Sevillu.

Sevilla je klub u kojem je proveo tri i pol sezone i s kojom je kao kapetan osvojio Europsku ligu (2014.), da bi u srpnju 2014. za 18 milijuna eura bio prodan Barceloni s kojom je u ovih šest sezona uzeo sve moguće trofeje u klupskom nogometu i u tome igrao jednu od važnijih uloga na travnjaku.

Direktor prvoligaša iz Andaluzije Monchi obožava Rakitića i priprema teren za njegov povratak, a i hrvatski reprezentativac je navodno spreman napraviti ogroman korak prema realizaciji toga transfera. Naime, Rakitić ima u Barceloni primanja od oko osam milijuna eura neto, dok u Sevilli nitko nema više od tri milijuna eura godišnjih primanja. Hrvat bi pristao primati dvostruko manji iznos od ovog kojeg sada ima.

‘On bi se savršeno uklopio. Sada na toj poziciji imamo igrača koji se također perfektno uklapa, a to je Ever Banega', rekao je nedavno Sevillin sportski direktor Monchi.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Sevilla ima još jednog aduta u rukavu, a to je Rakitićeva supruga Raquel koja je upravo iz toga grada te tamo često odlazi u posjet obitelji i ne bi imala ništa protiv povratka.

Problem oko transfera mogla bi raditi Barcelona koja želi nešto i zaraditi te bi je zadovoljio iznos od  oko 20-ak milijuna eura, a na tu će svotu teško pristati u Sevilli, a podsjećamo da zainteresiranim bogatim velikanima to nije teško isplatiti. No, možda Katalonci popuste te na temelju Rakitićevih zasluga smanje odštetni zahtjev na desetak milijuna, a hrvatski nogometaš dobio bi ugovor od Seville na tri godine.

Inače, u srijedu je Rakitić za tportal govorio o svojoj budućnosti u reprezentaciji, jer je Euro odgođen za 2021.

'Igrat ću za hrvatsku reprezentaciju dok god me izbornik bude trebao i zvao me. Dakle nije sporna moja želja zaigrati na Euru 2021. godine. To je sve što mogu reći na tu temu', rekao je Rakitić koji bi ovih mjeseci trebao definirati gdje nastavlja klupsku karijeru.